Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ceviz Kırmak Artık Çok Kolay! Bu Yöntemle Cevizler Bütün Çıkıyor

Ceviz, sağlığımız için çok değerli bir kuruyemiştir. Ancak, kabuklarını kırmak bazen zor olabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldıran basit bir yöntem var. Cevizleri su içinde kaynatarak, avucunuzda rahatça kırabilirsiniz. Bu yöntemle cevizler bütün halde çıkıyor.

Yayın Tarihi: 28.12.2023 17:34
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 17:34

Ceviz Kırmak Artık Çok Kolay! Bu Yöntemle Cevizler Bütün Çıkıyor

 Ceviz, omega-3 yağ asitleri, protein, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Ceviz, beyin ve kalp sağlığına iyi gelir, bağırsakları düzenler ve depresyonla savaşır. Cevizleri taze veya kuru olarak tüketebilirsiniz. Ancak, cevizlerin kabuklarını kırmak için ceviz kıracağı gibi aletlere ihtiyacınız olabilir. Bu aletler, cevizleri parçalayabilir veya dağıtabilir. Oysa, çok kolay bir yöntemle, cevizleri bütün olarak kırabilirsiniz. İşte, ceviz kırmak için en kolay yöntem…

CEVİZ KIRMANIN EN KOLAY YÖNTEMİ

pratik bilgi

Ceviz kırmak için en kolay yöntem, cevizleri su içinde kaynatmaktır. Bu yöntemle, cevizlerin kabukları yumuşar ve avucunuzda kolayca kırılabilir. Bu yöntem, hem taze hem de kuru cevizler için uygulanabilir. Taze cevizlerin kabukları, elinize renk bırakabilir. Bu yüzden, eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Taze cevizlerin kabuklarını soyduktan sonra, su içinde kaynatma işlemine geçebilirsiniz. İşte, ceviz kırmak için yapmanız gerekenler:

Bir tencereye su doldurun ve kaynatın.

Kaynayan suya cevizleri atın ve 10 dakika kadar kaynatın.

Cevizleri süzün ve soğumaya bırakın.

Soğuyan cevizleri avucunuza alın ve hafifçe sıkın.

Cevizlerin kabukları çatlayacak ve cevizler bütün olarak çıkacaktır.

Cevizlerinizi afiyetle yiyin veya tariflerinizde kullanın.

Bu yöntemle, ceviz kırmak çok kolay ve pratik. Cevizlerinizi parçalamadan, bütün olarak kırabilirsiniz. Afiyet olsun.