Bist 100
8.907,65 2%
DOLAR
31,53 0,54%
EURO
34,3 0,72%
ALTIN
2.127,34 1,76%

Çatkapı gelen misafirler gizli formüllü kısırınıza bayılacak!

Hafifliği ve lezzeti birleştiren değerli bir ürün, aynı zamanda misafirperverliğin kurtarıcısı olan kısır, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Özellikle yaz aylarında oldukça popüler olan bu lezzetli lezzet hem sağlıklıdır hem de doyurucu.. İşte, en iyi kısır tarifi ve kısırın püf noktaları..

Yayın Tarihi: 16.12.2023 14:41
Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 14:41

Çatkapı gelen misafirler gizli formüllü kısırınıza bayılacak!

Malzemeler:

- 2 su bardağı ince bulgur

- 2 yemek kaşığı biber salçası

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- Yarım limonun suyu

- Tuz

- 1 demet maydanoz

- 2-3 yeşil soğan

- 2-3 taze soğan

- 1 orta boy domates

- 1 orta boy salatalık

- 1 çay bardağı nar ekşisi

- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

- Nar taneleri (isteğe bağlı)

kısır tarifi

Yapılışı:

İnce bulguru kabın içine alın ve kaynar su ile ıslatın. Bulgurun kabarması için 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.

Islatılan bulgurun suyunu süzüp geniş bir karıştırma kabına koyun. Salça, zeyninyağı, kimyon, pul biber, karabiber, limon suyu, tuzu ekleyin. Bütün malzemeleri iyice karıştırıp bulgura ekleyin.

Mayısdanozu ve yeşil soğanı ince ince kıyıp bulgura ekledikten sonra küçük küçük doğranmış salatalıkları ve domatesleri de karışımın içine koyun. Nar ekşisiyle nar tanelerini de ekleyip kısırı iyice harmanlayın.

Hazırlanan kısırı servis tabaklarına alın. İsterseniz üstünü garnitürlerle süsleyin.

Püf Noktaları:

- Bulgurun üzerini kapatıp iyice yumuşayana kadar dinlenmeye bırakılması önemlidir.

Bulgurun şişmesi için süre en az 15-20 dakikadır.

- Kısır yapılırken kişiye özel malzemelerin eklenmesi dengeli bir tat sağlar. Salça miktarının azaltılması veya arttırılması lezzeti etkileyebileceğinden ölçüye dikkat edilmesi önemlidir.

- Kısırı yemeden önce en az 30 dakika buzdolabında saklarsanız tadı daha da güzel olur.

- Nar ekşisi ve nar taneleri kısırın lezzetini artıran önemli unsurlardır. Bir seçenek olarak mevcuttur.

- Kısırı servis yapmadan önce yeşilliklerle veya garnitürlerle süsleyebilirisiniz.

Bu lezzetli ve hazırlaması kolay tarif, misafirlerinize harika bir tat verecektir.