![Buzdolabı temizliğinde bu tüyoları bilmeyen bakteriye davetiye çıkarıyor! Bu hatayı her gün yapıyormuşuz](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202311/buzdolabi-temizliginde-bu-tuyolari-bilmeyen-bakteriye-davetiye-cikariyor-bu-hatayi-her-gun-yapiyormusuz-1200-183999.jpg)
Buzdolabı silerken gizli zehirlendiğimizin farkında olamıyoruz. Bu sebeple dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlar nedir? İşte tüm detaylar haberimizde.
BUZDOLABI TEMİZLİĞİNDE BUNLARA DİKKAT EDİLMELİ!
Buzdolabı temizliği yaparken bir çok kişi dikkat etmemektedir. İçerisinde bulunan gıdalar için temizlik önemlidir.
Temizlik, buzdolabının ömrünü uzatması yanında yiyeceklerin bakteri üretmemesini sağlamaktadır. Kimyasal içerikli temizlik ürünleriyle temizlendiğinde buzdolabı ömrü kısalır. Sağlığımız tehdit altına alınır.
Buzdolabının iç kısmı temizliğinde küçük kova içerisi yarım suyla doldurulur. 2 yemek kaşığı karbonat, 4 yemek kaşığı sirke eklenmelidir. Sirke, karbonat karıştırılması önemlidir. Sünger yardımıyla her kısım temizlenmelidir. Temiz bez kullanımı bu kısımda önemlidir. Doğal malzemelerle kontrolü temizlik yapılmasına dikkat edilmelidir. Fişi çekilmeli, yiyecekler çıkarılarak temizlik yapılmalıdır. Dondurucu kısmı da aynı şekilde temizlenmelidir.
Bakteri, mikropları karbonat ve sirke yardımıyla öldürmek mümkündür. 30 günde bir yapılan temizlik önerilmektedir.