Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bursa’nın Gizli Tarifi Açığa Çıktı! Evde Kestane Şekeri Nasıl Yapılır, Püf Noktası Nedir?

Bursa’nın gizli tarifi olan kestane şekeri, evde kolayca yapılabilir. Hem kestanenin hem de şekerin verdiği tatla damaklarda iz bırakan tarif, marketlerde satılanlardan çok daha lezzetli. Kestane şekeri yapmak için gereken malzemeler ve püf noktaları haberimizde.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 16:30
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 16:30

Bursa’nın Gizli Tarifi Açığa Çıktı! Evde Kestane Şekeri Nasıl Yapılır, Püf Noktası Nedir?

Bursa’nın gizli tarifi olan kestane şekeri, evde kolayca yapılabilir. Hem kestanenin hem de şekerin verdiği tatla damaklarda iz bırakan tarif, marketlerde satılanlardan çok daha lezzetli. Kestane şekeri yapmak için gereken malzemeler, 500 gram iri kestane, 2.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı vanilya. Kestane şekeri yapımı ise oldukça basit. İşte Bursa’nın gizli tarifi olan kestane şekeri yapımı.

BURSA’NIN GİZLİ TARİFİ: KESTANE ŞEKERİ

pratik bilgi

Bursa’nın gizli tarifi olan kestane şekeri, evde kolayca yapılabilir. Bu lezzetli tarif için gerekli malzemeler şunlardır:

500 gram iri kestane

2.5 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı vanilya

KESTANE ŞEKERİ NASIL YAPILIR? 

pratik bilgi

Kestane şekeri yapımı için öncelikle kestanelerin kabuklarını soyun. Bir bıçak yardımıyla kestanelerin üzerine çizik atın ve kabuklarını çıkarın. Soyduğunuz kestaneleri su dolu bir tencereye koyun ve ince kabukları yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın. Haşlanan kestaneleri sudan çıkarın ve ince kabuklarını da soyun.

Toz şekeri ve suyu başka bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Şekerli su kaynadıktan sonra kestaneleri de ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat boyunca pişirin. Pişen kestane şekerini ocaktan alın ve 24 saat dinlendirin. Dinlenen kestane şekerini tekrar kısık ateşe alın ve 10 dakika daha pişirin. Vanilyayı da ekleyin ve karıştırın. Kestane şekerini soğuduktan sonra servis edin.

Kestane şekeri yapmanın püf noktaları nelerdir? Kestane şekeri yapmanın püf noktaları arasında, kestanelerin iri ve taze olması, kabuklarının tamamen soyulması, şekerli suyun kısık ateşte pişirilmesi ve kestane şekerinin dinlendirilmesi sayılabilir.

Kestane şekeri kaç kalori? Kestane şekeri, 100 gramında yaklaşık 350 kalori içerir. Kestane şekeri, yüksek kalorili bir tatlı olduğu için tüketimine dikkat etmek gerekir.

Kestane şekeri nasıl saklanır? Kestane şekeri, buzdolabında saklanabilir. Kestane şekerini, hava almayan bir kapta veya streç filme sararak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Böylece kestane şekerinin ömrü uzar. Kestane şekerini, servis etmeden önce oda sıcaklığına getirmeniz tavsiye edilir.