Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Büro personeli, destek personeli, güvenlik, mühendis... Devlete çok sayıda personel alımı yapılacak!

Tarım Bakanlığı, tarım işçisi, idari personel, destek personeli ve mühendis gibi pozisyonlarda 7 bin 158 kişiyi işe almayı planlıyor. Peki; Koşullar ve kontenjanlar nelerdir? İşte yanıtı..

Yayın Tarihi: 28.12.2023 07:22
Güncelleme Tarihi: 28.12.2023 07:22

Büro personeli, destek personeli, güvenlik, mühendis... Devlete çok sayıda personel alımı yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada personel alımı müjdesi verildi. Bakan İbrahim Yumaklı, bakanlık bünyesinde açığı kapatmak ve istihdam yaratmak amacıyla 7 bin 158 personelin işe alınacağını duyurdu. İşte; Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı işe alım ilanı hakkında detaylı bilgiler..

Bakan İbrahim Yumaklı, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe konuşmasının ardından Soru-Cevap bölümünde soruları yanıtladı. Cevap bölümünde, iş arayanlar için güzel haberler paylaşırken personel alımıyla ilgili soruya "982'si ziraat mühendisi olmak kaydıyla 1422 mühendis alımı, veteriner hekim, destek personelleri, büro personelleri, tarım işçileri ve diğer unvanlar için 5 bin 736 olmak kaydıyla toplamda 7 bin 158 personelin istihdamı gerçekleştirilecektir." şeklinde yanıt verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Kontenjan Dağılımı

Tarım ve Orman Bakanı'nın açıklamasının ardından açık kontenjan bilgileri de paylaşıldı. Bakanlığın işe alımları, merkezi ve yerel kuruluşlardaki işe alımları hedefliyor ve atamaların daha çeşitli pozisyonlara yapılması bekleniyor. Beklenen diğer kontenjanlar şöyle:

Sulama Sistemleri Montaj İşçisi ( İŞKUR İle )

Orman Muhafaza Memuru,

Orman Mühendisi,

Mühendis ( 17 Orman Endüstri, 12 Harita, 7 İnşaat, 6 Makine, 4 Elektrik Elektronik, 2 Bilgisayar ),

Avukat,

Tekniker ( Uçak, Mekatronik )

Büro Personeli (İşletme, İktisat, Muhasebe Ekonomi, Adalet, Grafik, Bilgisayar, Çocuk Gelişimi, Sekreter ),

Destek Personeli ( Erkek Şoför ),

Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 8 Erkek ve 1 Kadın ),

Orman Muhafaza Memuru,

İnşaat Mühendisi,

Destek Personeli,

Büro Personeli,

Makine Mühendisi,

Harita Mühendisi,

Ziraat Mühendisi,

Jeoloji Mühendisi,

Meteoroloji Mühendisi,

Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Çevre Mühendisi,

Elektrik Mühendisi,

Maden Mühendisi,

Orman Mühendisi,

Elektrik - Elektronik Mühendisi,

Jeofizik Mühendisi,

Bilgisayar Mühendisi,

Biyosistem Mühendisi,

Kimya Mühendisi,

Metalurji Mühendisi Mühendisi.

Başvurularda Adaylardan Aranan Şartlar

OGM ve DSİ'de çalışanlarını işe alınması sırasında adayların genel olarak 657 Sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Bu konuda aynı maddede şöyle deniyor: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarını kaybetmemek, görevini yapmasına engel olan sağlık sorunu bulunmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak, güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasından olumlu sonuçşların alınması, erkek adaylarda askerlik hizmetini tamamlamış veya askerlik hizmetiyle ilgilinin olmaması" gibi şartlar aranmaktadır.

KPSS şartları nelerdir?

2022 veya 2023 yıllarında gerçekleştirilen KPSS sınavından Lise kademesinde P94, Ön Lisans kedemesinde P93 ve Lisans kademesinde P3 puan türü üzerinden en az 50, 60 ya da 65 puan almış olunması gerekmektedir.

Eğitim Şartı: İşe alım en az üniversite diplomasına sahip adaylar arasından yapılacak olup, her pozisyon için adayların ilgili olan eğitim seviyesinde diplomaya sahip olmaları gerekmektedir.

Başvurular ne zaman ve nasıl kabul edilecek?

Tarım ve Orman Bakanlığı'na istihdam başvuru süreci henüz açıklanmadı. Ancak duyurunun 2023 sonlarında veya 2024 başlarında yapılması bekleniyor. Bu kapsamda ayarların bir kısmı operatör adresi üzerinden, bir kısmı da İŞKUR üzerinden yapılmaktadır.