Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bulaşık makinesi tabletinin buralarda kullanıldığını ilk kez duyacaksınız! Meğer ne marifetleri varmış

Bulaşık makinesi tabletlerini kullanmanın şaşırtıcı yolları bulunuyor. Bulaşık makinesi tabletleri bulaşıkları temizlemek için mükemmeldir. Bu tabletler inatçı lekeleri çıkaran ve yüzeyleri pırıl pırıl temiz bırakan kimyasallar, enzimler ve aynı zamanda da aktif bileşenler içerir. Bu yüzden bu ürünü sadece bulaşık makinesinde kullanmakla sınırlamayın.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 15:32
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 15:32

Bulaşık makinesi tabletinin buralarda kullanıldığını ilk kez duyacaksınız! Meğer ne marifetleri varmış

Bulaşık makinesi tabletlerinin aslında bulaşık yıkamanın ötesinde 12 harika kullanım alanı vardır. İşte, bulaşık makinesi tabletlerinin bulaşık dışındaki marifetleri;

TUVALET TEMİZLİĞİ

Temizleme tabletini bir kaseye koyun ve eriyene kadar bekleyin. Daha sonra tuvaleti bu karışımla fırçalayın. Temiz ve lekesiz olduğunu görebilirsiniz.

BEYAZ KIYAFETLERDE OLAN LEKELER

Bir dahaki sefere çamaşırlarınızı temizlerken, normal miktardaki deterjanınızla birlikte bulaşık tabletlerini de kullanın. Kıyafetleriniz lekesiz bembeyaz olacaktır.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ TAMBUR TEMİZLİĞİ

bulaşık makinesi tabletini çamaşır makinenize atın ve sıcak ayarda çalıştırın. Daha sonra 10 ila 15 dakika sonra kontrol edin. Ne kadar kir ve pis olduğuna şaşıracaksınız. Çamaşır makineniz programını tamamladığında çamaşır makinenizin temiz olduğunu bileceksiniz.

Bulaşık makinesi tabletlerini kullanmanın şaşırtıcı yolları

METAL PARLATMA

Bulaşık deterjanını bir kova sıcak suda eritin. Daha sonra metal çatal-bıçaklarınızı mutfak aletlerini bu karışıma batırın. Daha sonra bir süngeri sabunlu suyla nemlendirin ve donanımı temizlemek için kullanın. Sanki yeni cilalanmış gibi bir parlaklık veriyor.

FIRIN TEMİZLİĞİ

Rafı çıkarın ve tamamen bir kase kaynar suya yerleştirin. Bulaşık deterjanını ezip suya ekleyin. Başka bir tabletini ıslatın ve fırının içine ve kapısına sürün. Daha sonra fırını nemli bir süngerle temizleyin. Kuruması için kapağını açık bırakın. Daha sonra ıslak rafları bir süngerle silin.

YANIK TENCERE VE TAVALAR

Kararmış tencere ve tavaları iyileştirmek için kaynar suya yarım bulaşık makinesi tableti ekleyin. Daha sonra suyu 5 dakika kaynatın. Benzer şekilde borcamlarınızı sıcak su ile doldurulup yarım tablet kullanılarak temizlenebilir.

DUVAR VE ZEMİNDEKİ KALEM LEKELERİ

Bir kovayı sıcak suyla doldurun, bulaşık deterjanı ekleyin ve çözün. Daha sonra bir süngeri bu karışıma batırıp ıslatın ve lekeli yüzeyi silin. Leke devam ederse çözünmemiş tableti kovadan çıkarın ve sorunlu bölgeye uygulayın.

ÇÖP KUTUSU TEMİZLİĞİ

Çöp kutusu boşaltıldıysa ve hala kokuyorsa, kapsamlı bir temizliğe ihtiyaç vardır. Çöp kutusunun içini sıcak suyla doldurun ve tableti bulaşık makinesine yerleştirin ve 1-2 saat bekletin. Gerekirse lekeyi ovalayın ve iyice durulayın.

DIŞ MEKAN MOBİLYALARI

Yaz geldi ama dış mekan oturma yerleriniz geçen yıldan bu yana temizlendi mi? Bulaşık deterjanını biraz ıslatın, polen, kuş pisliği gibi kirleri temizlemek için ovalayın.

YAĞ VE GAZ LEKELERİ

Bulaşık makinesinin tabletini macun kıvamına gelinceye kadar suyla nemlendirin. Daha sonra macunu lekeye uygulayın. 1-2 gün bekletin ve sonra yıkayın.

KAHVE VE ÇAY LEKELERİ

Ne kadar sert fırçalamış olursanız olun bardaklarınız hala kirli görünüyorsa, bulaşık makinesinde yıkanabilen tableti bir kase kaynar suya koyun ve birkaç saat kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp durulayın.

KEDİ KUMU KABI TEMİZLİĞİ

Kedinizin çöp kutusunu ne sıklıkla temizlerseniz temizleyin, koku devam edebilir. Bu kokudan kurtulabilmek adına birkaç haftada bir kutusunu boşaltın, kaynar suyla doldurun. Bulaşık makinesi tableti kullanarak bir gece bekletin. Daha sonra iyice durulayın. Kokunun kaybolduğunu göreceksiniz.