![Bu sırrı bilen en lezzetli köfteyi yapıyor! Usta köfteciler içine bir tutam bunu ekliyormuş!](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/bu-sirri-bilen-en-lezzetli-kofteyi-yapiyor-usta-kofteciler-icine-bir-tutam-bunu-ekliyormus-1200-960658.jpg)
Prof. Dr. Canan Karatay, bir açıklamasında kuyruk yağı yemenin daha uzun yaşamanıza yardımcı olabileceğini söyledi. Karatay'ın bu açıklaması gündeme bomba gibi düştü.
"Kuyruk yağı ile lezzetli köfte yapmanın sırrı"
Malzemeler :
1 kg dana döş kıyma
200 gr çok ince doğranmış veya çekilmiş kuyruk yağı
1 bayat ekmek içi
1 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
4 adet çarliston biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon (silme
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 tatlı kaşığı karabiber (silme)
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
Kuyruk yağlı köfte yapılışı:
Öncelikle biberi çok ince (saç gibi) doğramanız gerekir. Eğer çok uğraşmak istemiyorsanız blendera koyabilirsiniz. Kıymayı ve yağı iyice karıştırıp bir kaseye koyun. Mayısdanozu da ince ince kıyıp kıymaya ekleyin. Bayat ekmeği avucunuzla parçalayıp malzemelere ekleyin.
Bulguru ve rendelenmiş sarımsağı ve kalan baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edin. Farklı baharatlar tercih ederseniz daha fazla baharat ekleyebilirsiniz.
Köfteleri ne kadar yoğurursanız o kadar lezzetli olur. Vaktiniz varsa yoğurduğunuz köfteleri şekil vermeden önce bir saat kadar buzdolabında dinlendirebilirsiniz.