Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu sınıf ehliyeti olanlar yaşadı! Avusturya 76 bin TL maaşla işçi alımı yapacak! Başvurular İŞKUR'dan

Avusturya’nın en büyük lojistik ve posta hizmeti sağlayıcısı olan Österreichische Post AG, Türkiye’den 200 kamyon şoförü alacağını duyurdu. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 11:09
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 11:09

Bu sınıf ehliyeti olanlar yaşadı! Avusturya 76 bin TL maaşla işçi alımı yapacak! Başvurular İŞKUR'dan

Avusturya Postanesi, Avusturya’nın dört bir yanında mektup, paket, kargo, basın ve diğer ürünleri taşıyan ve teslim eden bir şirkettir. Şirket, son teknolojiye sahip araçlarla çalışan ve yüksek maaş alan kamyon şoförleri arıyor. Avusturya’da kamyon şoförü olmak için C95 ehliyeti gerekiyor. Bu ehliyet için Avusturya’da eğitim verilecek. Ayrıca iş ve günlük hayatta kullanılacak Almanca dil eğitimi de sağlanacak.

Başvuru Süreci ve Şartları

Avusturya Postanesi’ne başvurmak isteyenler, İŞKUR’un internet sitesinde yayınlanan ilana başvurabilirler. Başvuranlar, telefonla görüşmeye çağrılacak ve uygun görülenler, teknik yeterlilik belirleme sınavına girecekler. Sınav, yüz yüze veya online olarak yapılacak. Sınava gelirken adli sicil kaydı, SRC belgesi, ehliyet ve eğitim belgeleri getirilmelidir.

Avusturya Postanesi’nde kamyon şoförü olarak çalışmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

C, C1E, CE veya E tipi sürücü belgesi,

Yeterli sürüş deneyimi ve tecrübe (tercih sebebi olacaktır),

Hızlı karar verme becerisi,

Yük kaldırma, fiziksel dayanıklılık,

Güvenilir ve dakik olma

Çalışma Koşulları ve Maaş

Avusturya Postanesi’nde kamyon şoförü olarak çalışanlar, mesleki deneyimlerine ve niteliklerine göre; fazla mesai, ikramiye, ödenek ve yılda iki kez brüt 2.056,20 Euro tutarındaki 13. ve 14. maaş olarak özel ödemeler dahil olmak üzere tam zamanlı şekilde toplam en az 2.300 Euro brüt aylık gelir elde edecekler.

İşe alınanlar, ilk 6 ay ücretsiz konaklama (yemekler dahil değildir) imkanından yararlanacaklar. İşe başlama anında Avusturya’ya seyahat giderleri, yer değiştirme için gider desteği ve 6 ayın sonunda bir defaya mahsus olmak üzere ev izni için seyahat masrafı karşılanacak. Ağır vasıta sürücülerinin C95 eğitimi ve Almanca kursu masrafları da şirket tarafından ödenecek.

Ödenekler ve sosyal yardımlar hakkında net bilgiler, ilk aşamayı geçen tüm adaylarla açık bir şekilde paylaşılacak.