Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu besinleri sakın dondurucuya sokmayın! Girer girmez bozuluyor

Bu ürünleri dondurucuda saklamayın! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 17.12.2023 23:29
Güncelleme Tarihi: 17.12.2023 23:29

Bu besinleri sakın dondurucuya sokmayın! Girer girmez bozuluyor

Bu sebzeler bir kere dondurucuya girdikten sonra bir daha tüketilemiyor! Hemen bozuluyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU BESİNLERİ DONDURUCUYA KOYMAYIN

Taze şekilde alınan sebze ve meyvelerin kış mevsiminde de taze şekilde tüketilmesi için dondurucuya koyulabiliyor ancak araştırmalar bazı besinlerin dondurulduktan sonra zararlarının ortaya çıktığını söylüyor. Dondurucuya koyulmaması gereken sebzelerden bir tanesi salatalık. Salatalık içinde su olduğu için genişliyor ve dondurulduğu zaman tüketilmemesi gerekiyor. Yumurtanın da içinde olan sıvı donduktan sonra kabuğun kırılmasına sebep oluyor ve bu şekilde kirlenerek kokmasına sebep oluyor. 

bu ürünleri dondurucuda saklamayın

Taze tüketildiği zaman birçok faydası olan peynir dondurularak çözüldükten sonra lezzetini ve faydalarını kaybediyor. Yumuşak bir yapısı olan yoğurt dondurucuda saklanmaması gereken besinlerden bir tanesi. Dondurucuya koyulduğu zaman dokusu hızlı şekilde değişiyor. Konserve gıdaların da içinde su olduğu için dondurucuda saklanmaması gerekiyor çünkü içinde olan su genleşerek ürünün patlamasına sebep olabiliyor. Kızartılan yiyeceklerin de dondurucuda saklanmaması gerekiyor çünkü dondurulduktan sonra yumuşak hale gelebiliyor. Patates sık sık soyulup kesildikten sonra dondurucuda saklanıyor ancak uzmanlar bu durumu önermiyor. Dondurucuya patatesler bütün şekilde atıldığı zaman nem sebebiyle lapa hale gelebiliyor.