Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

BOTAŞ'tan Yüksek Maaş ile İşçi Alımı! İlan Az Önce Yayımlandı Başvuru Şartları Neler?

BOTAŞ, Ön Lisans ve Lisans mezunları arasından KPSS Puanı esas alınarak farklı pozisyonlarda Sürekli İşçi ve Engelli İşçi alımı yapacak. Alım yapılacak şehirler Ankara, Adıyaman, Kırıklareli ve Batman olarak belirlendi. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. İşin Olsa olarak sizlere başvuru koşulları ve kontenjan dağılımı hakkında bilgi veriyoruz.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 11:37
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 11:37

BOTAŞ'tan Yüksek Maaş ile İşçi Alımı! İlan Az Önce Yayımlandı Başvuru Şartları Neler?

BOTAŞ, farklı şehirlerde ve kadrolarda işçi ve personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları, kontenjan dağılımı ve süreci hakkında merak edilenler haberimizde.

BOTAŞ İŞÇİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

personel alımı

BOTAŞ işçi alımı için adayların aşağıdaki genel şartları sağlamaları gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak

Seyahat engeli bulunmamak

18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak

2022 yılında yapılmış olan KPSS’den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak

BOTAŞ İŞÇİ ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

BOTAŞ işçi alımı için belirlenen kontenjanlar şu şekildedir:

4 Petrol Ve Doğal Gaz Mühendisi

1 Jeoloji Mühendisi

1 Makine Mühendisi

1 Elektrik Mühendisi

1 Diğer Teknisyen Ve Teknikerler

1 Denetmen

14 Diğer Teknisyen Ve Teknikerler

BOTAŞ İŞÇİ ALIMI POZİSYONLARA GÖRE BAŞVURU ŞARTLARI

BOTAŞ işçi alımı için başvuracak adayların pozisyonlara göre aşağıdaki özel şartları da taşımaları gerekiyor:

Petrol Ve Doğal Gaz Mühendisi: Üniversitelerin Petrol veya Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Jeoloji Mühendisi: Üniversitelerin Jeoloji Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Makine Mühendisi: Üniversitelerin Makine Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Elektrik Mühendisi: Üniversitelerin Elektrik Mühendisliği ya da Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans programından mezun olmak.

Diğer Teknisyen Ve Teknikerler: Üniversitelerin; Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi, Doğalgaz Isıtma, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhiyat Tesisleri Teknikleri, Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi, Doğalgaz ve Isıtma, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknikerliği, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Elektrik, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, Gaz Tesisatı ve Teknolojisi, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz Ön Lisans (MYO) programından birinden mezun olmak.

Denetmen: Üniversitelerin; Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Güvenlik, Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, İstihbarat, Özel Güvenlik ve Koruma, Kamu Güvenliği ve Asayişin Sağlanması, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön Lisans (MYO) programından birinden mezun olmak.

Diğer Teknisyen Ve Teknikerler: Üniversitelerin Motor, Makine, Mekatronik, Petrol Sondajı ve Üretimi, Proses/Rafineri Teknolojisi, Kimya/Kimya Teknolojisi, Rafineri ve Petrokimya Teknolojisi, Otomasyon, Metal İşleri, Elektrik, Elektrik Teknolojisi, Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı, Elektrik Makine Tamir ve Bakım Ön Lisans (MYO) programından birinden mezun olmak.

BOTAŞ İŞÇİ ALIMI BAŞVURU SÜRECİ

BOTAŞ işçi alımı için başvurular 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden online olarak yapılacaktır. Başvuru yapacak adayların öncelikle İŞKUR sitesine üye olmaları ve ardından ilan numaralarını kullanarak başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Başvuru formunda istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmek önemlidir. Başvuru sonrasında adaylar sözlü sınava çağrılacak ve sınav sonucunda başarılı olanlar BOTAŞ bünyesinde istihdam edilecektir. Başvuru yapacak adaylara başarılar dileriz.

BOTAŞ işçi alımı hakkında merak edilen bazı sorular ve cevapları şunlardır:

BOTAŞ işçi alımı ne zaman yapılacak? BOTAŞ işçi alımı için başvurular 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınav tarihi ise ilerleyen günlerde duyurulacak.

BOTAŞ işçi alımı için KPSS şartı var mı? Evet, BOTAŞ işçi alımı için KPSS şartı vardır. Adayların 2022 yılında yapılmış olan KPSS’den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

BOTAŞ işçi alımı için yaş şartı nedir? BOTAŞ işçi alımı için yaş şartı 18-35 arasıdır. Adayların 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

BOTAŞ işçi alımı için hangi şehirlerde alım yapılacak? BOTAŞ işçi alımı için Ankara, Adıyaman, Kırıklareli ve Batman şehirlerinde alım yapılacaktır. Adayların bu şehirlerde ikamet ediyor veya edebilecek olmaları gerekmektedir.