Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Borcam kullanırken bu hatayı yapanlar yandı! Çoğu kişi bilmiyor: Meğer...

Mutfaklarda sıklıkla kullanılan borcam, özel cam türü sayesinde sıcaklık ve sıcaklık değişimlerine karşı dayanıklılık sağlayan bir malzeme. Borcam kullanırken dikkat etmeniz gerekenleri haberimizde derledik. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 21.12.2023 22:37
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 22:37

Borcam kullanırken bu hatayı yapanlar yandı! Çoğu kişi bilmiyor: Meğer...

Mutfaklarda yaygın olarak kullanılan borcam, sıcaklık ve sıcaklık değişimlerine karşı direnç kazandırılmış özel bir cam türü. Borcam, soğuk ve sıcak ortamlara karşı yüksek dayanıklılık göstererek, diğer cam türlerinden ayrılmakta.

BORCAM KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Airfryer'da Kullanabileceğiniz Harika Bir Mutfak Asistanı: Borcam - Ekşi Şeyler

Donmuş Borcam

   Derin dondurucudan çıkarılan borcamı hemen fırına koymaktan kaçının. Ani sıcaklık değişimleri, borcamın zarar görmesine neden olabilir. Borcamı fırına yerleştirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Mikrodalga Kullanımı

   Borcamı mikrodalgaya koyarken kapağını kapatmamaya özen gösterin. Kapalı kapağın içerdeki sıcaklığı artırarak camın zarar görmesine yol açabilir.

Ocak Kullanımı

   Borcam, cam ve seramik ocaklarda kullanılabilir, ancak gazlı ocaklarda alev dağıtıcı kullanılması önemli. Alev dağıtıcı, borcamın güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Doğrudan ateşin üzerine koymaktan kaçının ve ocağın kısık ateşte olduğundan emin olun.

Izgara Kullanımı

   Borcamı ızgarada kullanmaktan kaçının. Yüksek ısı, camın hasar görmesine neden olabilir. Borcamı doğrudan ızgaraya koymaktan kaçının.

Temizlik

   Borcamı temizlerken sert sünger veya bulaşık teli kullanmaktan kaçının. Cam için özel üretilmiş yumuşak süngerleri tercih edin.

Fırından Çıkarma

   Sıcak borcamı çıkarırken kuru bir bez kullanın. Doğrudan soğuk veya ıslak zemine koymaktan kaçının, aksi takdirde çatlaklar oluşabilir.

Çatlak Kontrolü

   Borcamın üzerinde çatlak görürseniz, kullanmaktan kaçının. Çatlaklar, borcamın aniden kırılma riskini artırabilir.

Bu kullanım yönergelerine dikkat ederek, borcamın uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.