Bist 100
10.938,26 1%
DOLAR
32,19 0,03%
EURO
34,98 -0,06%
ALTIN
2.498,46 0,02%

BM yetkilisinden çağrı: Gazze'ye yardım artmalı, Refah'a saldırı kabul edilemez

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail'in olası bir Refah'a kara saldırısını kınayan ve Gazze'ye daha fazla yardım çağrısında bulunan çarpıcı bir açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 01.05.2024 00:15
Güncelleme Tarihi: 01.05.2024 00:15

BM yetkilisinden çağrı: Gazze'ye yardım artmalı, Refah'a saldırı kabul edilemez

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, İsrail'in Refah'a olası kara saldırısına ilişkin ciddi uyarılarda bulundu. Griffiths, kelimelerle tarif edilemeyecek büyük bir trajediye yol açacağına işaret ederek, tüm dünyanın İsrail'e Refah'a saldırmama çağrısında bulunduğunu ancak saldırının yakın zamanda gerçekleşebileceği uyarısını yaptı.

Gazze'nin en güney noktasına kaçan yüz binlerce insanın varlığına dikkat çeken Griffiths, buraya yönelik bir saldırının daha fazla travma ve ölüme sebep olacağını vurguladı. İnsani yardım örgütlerine de büyük darbe vuracağını belirten Griffiths, "Kıtlık ve ölümle mücadelede bir yarış içindeyiz ancak kaybediyoruz" dedi.

Griffiths, İsrail'in yeni geçiş noktaları açmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, tüm yardım dağıtımının korunması gerektiğini vurguladı. Gazze'ye daha fazla yardım sağlamanın, Refah'a kapsamlı askeri saldırıyı meşrulaştırmayacağının altını çizen Griffiths, insani yardım planlarının Refah'a yapılacak bir saldırıyla baş edemeyeceğini belirtti.

Refah'a yapılacak bir saldırının tarif edilemeyecek trajedilere yol açacağı uyarısını tekrarlayan Griffiths, uluslararası toplumun İsrail'e bu yönde adım atmaması çağrısında bulundu.