Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bitcoin'de dananın kuyruğu kopacak! Herkesin gözü kulağı bu tarihte

Morgan Stanley, Spot Bitcoin ETF'leri inceliyor! Trilyon dolarlık dev hareket yaklaşıyor. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 03.03.2024 11:16
Güncelleme Tarihi: 03.03.2024 11:16

Bitcoin'de dananın kuyruğu kopacak! Herkesin gözü kulağı bu tarihte

Wall Street devi Morgan Stanley, spot Bitcoin ETF'lerin müşteriler için uygun olup olmadığını değerlendiriyor. Bu önemli gelişme, kripto para piyasasında heyecan uyandırdığı gibi küresel finans dünyasında da büyük bir etki yaratabilir. Şirket, spot Bitcoin ETF'leri aracılık platformuna eklemek için detaylı bir durum tespiti yapıyor.

Ancak, şu ana kadar ihraççılar dışındaki birçok varlık yönetim şirketi ve yatırım danışmanı, spot Bitcoin ETF'lerin yatırım yapılabilir/yapılamaz olarak sınıflandırılması konusunda henüz kesin bir karar vermemiş durumda. Bu, BlackRock ve Fidelity gibi büyük ihraççıların müşteri portföylerinin bu ürünleri tam olarak benimseyemediği anlamına geliyor.

stanley bitcoin

Önemli bir nokta ise, bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte küresel varlık yöneticilerinin bu ürünlere ilgi göstermeye başlaması ve ETF talebinin artması bekleniyor. BlackRock gibi dev şirketlerin müşterilerine spot Bitcoin ETF'leri sunmasıyla birlikte, diğer trilyon dolarlık devlerin, özellikle Morgan Stanley'nin, kendi müşterileri için bu ürünleri yatırım yapılabilir varlık olarak tanımlamasıyla büyük bir FOMO dönemi başlayabilir.

Spot Bitcoin ETF'lerin Temmuz gibi sınıflandırılması beklenirken, bu aşama sonrasında günlük işlem hacimlerinin 10 milyar, 15 milyar dolara ulaşabileceği öngörülüyor. Merrill Lynch, Morgan Stanley, Wells Fargo gibi finans devlerinin vereceği kararlar, bu ürünlerin gerçek potansiyelini ortaya çıkaracak önemli bir kilometre taşı olacak. Kararların en erken Nisan, ortalama Temmuz veya Haziran aylarında alınması bekleniyor. Kripto para piyasası, bu gelişmelerin ardından yeni bir boğa sezonuna giriş yapabilir.