Bist 100
9.334,13 0%
DOLAR
31,13 0,09%
EURO
33,81 0,02%
ALTIN
2.025,79 0,19%

Bir kez alın aylarca kullanın: Sarımsağı kokmadan saklamanın püf noktası

Sarımsaklarınızı uzun süre saklamak istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 12.12.2023 21:11
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 21:11

Bir kez alın aylarca kullanın: Sarımsağı kokmadan saklamanın püf noktası

Bu yöntemlerle sarımsakları bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SARIMSAK SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Sarımsaklarınızı uzun süre saklamak istiyorsanız bu yöntemleri mutlaka deneyin. İlk olarak sarımsakların olabildiği kadar saplarının uzun şekilde asılması gerekir. Sap kısımlarından kesip sarımsakları birbirine örerek karanlık, nemsiz ve soğuk bir yerde saklayabilirsiniz. Eğer sarımsaklarınızı soyup saklamak istiyorsanız ilk olarak sarımsakları soyarak iyice yıkayıp kuru bir bezle iyice kurulamanız gerekiyor. Daha sonra iyi şekilde kuruttuğunuzdan emin olarak dondurucuya kapaklı hava almayan bir kap ya da buzdolabı poşetleriyle koyabilirsiniz. Sarımsak saklama yöntemlerinden bir tanesi de sarımsakları kavanozda saklamaktır. Sarımsakların kabukları iyice soyulup yıkanır ve kurulanır. Daha sonra küçük küçük kesilerek ya da rendelenerek hava almayacak cam kavanozlara koyulur. 

sarımsak saklama yöntemleri

Daha sonra iyice bol zeytinyağı ve tuz ekleyebilirsiniz. Bir kere karıştırıp kavanozun kapağını sıkıca kapatmanız gerekiyor. Daha sonra kavanozu buzdolabında saklayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise şu şekilde; Sarımsaklar güzelce ayıklanır ve temizlenir. Daha sonra isteğinize bağlı olarak rendelenip ya da havanda ezilip temiz bir buz tepsisine koyulur. Her küpün içine tek seferde kullanılacak kadar sarımsak koyulur. Bütün sarımsakları buz küplerine koyduktan sonra az miktarda temiz içme suyu eklenir. Daha sonra buz kalıpları buzlukta saklanabilir. Dondurulmuş sarımsak pratik bir yöntem olsa da sarımsağın lezzeti azalabilir, vitamin kaybına sebep olabilir ve enzimatik etkiler ortaya çıkabilir. Bütün bu problemler sebebiyle sarımsak kimyasal değişikliğe de uğrayabilir. Eğer dondurulmuş sarımsak kullanacaksanız sarımsaklar bir kere çözündükten sonra bir daha buzluğa kaldırmamanız gerekiyor.