Yeşil mercimek üzerinden salatalar, çorbalar yapılırken bulgur ve pirinçten kat kat daha faydalı ve vitamin deposu olduğu görüldü. Doyurucu ve besleyici olarak tercih edilen kara şimşek, düşük kalorili olduğundan diyetlerde ilk sırada yer alır. İşte lezzetli ve düşük kalorili tarif...
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet havuç
3-4 dal taze soğan
3-4 dal taze nane
Mayısdanoz
Dereotu
3-4 dal roka
1 adet kırmızı biber (benim biber turşum vardı konserve onu kullandım, közlenmiş de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı haşlanmış mısır
3-4 adet salata turşusu
Sosu için:
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon (ekşi sevmeyenler azaltabilir)
Zeytinyağı
Tuz
TARİF
Mercimekler bol suda haşlanarak farklı bir yerde havuçlar küp küp doğranarak haşlamaya bırakılır. Yeşillikler ve malzemeler hazırlandığında haşlanan soğuyan mercimekler ve tüm ürünler karıştırılarak hazırlanan sos üzerine eklenir.