Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,24 0,23%
EURO
35,15 0,14%
ALTIN
2.455,74 0,01%

Bayram tatilinde tatile gidemeyenlere doğayla iç içe milli parklar!

Ramazan Bayramı’nın bitmesine az bir zaman kala, doğanın kucağında vakit geçirmeyi arzulayanlar için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait milli ve tabiat parkları misafirlerini ağırlamaya hazır.

Yayın Tarihi: 12.04.2024 13:48
Güncelleme Tarihi: 12.04.2024 13:48

Bayram tatilinde tatile gidemeyenlere doğayla iç içe milli parklar!

Bayram tatilinde evden ayrılamayanlar için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün himayesindeki yeşilin ve huzurun adresi olan milli ve tabiat parkları, taze havası, berrak suları, zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilere keyifli bir mola fırsatı vaat ediyor.

milli parklar

Doğanın çağrısına kulak veren şehir sakinleri için, hafta sonları ve bayram tatilleri, DKMP’nin gözetimindeki doğal alanların cazibesine kapılmak için ideal zamanlar. 

Bu alanlar, 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 koruma alanı, 110 doğal anıt, 85 yaban hayatı geliştirme bölgesi, 14 ramsar alanı ve 108 sulak alan dahil olmak üzere toplamda 662 koruma altındaki bölgeyi kapsıyor.

bayramda gezilecek yerler

GÜVENLİK VE KONFOR ÖN PLANDA

Baharın gelişi ve bayram tatilini göz önünde bulundurarak, Genel Müdürlük, ziyaretçilerin bu parklardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için önlemlerini artırdı.

Tesislerin bakımı ve onarımı yapıldı, temizlik ve düzen konusunda ek tedbirler alındı, ve ziyaretçilerin güvenliği için yeterli sayıda personel görevlendirildi.

milli parklar hakkında

GEÇMİŞTEN GELEN YOĞUN İLGİ

Geçen yılki Ramazan Bayramı’nda, Genel Müdürlüğe bağlı korunan alanlar 1 milyon 333 bin 718 ziyaretçiyi ağırladı. En çok ilgi gören yerler arasında, 322 bin 320 ziyaretçiyle Muğla’daki Marmaris Milli Parkı, 248 bin 127 ziyaretçiyle Kocaeli’deki Ormanya Tabiat Parkı ve 123 bin 500 ziyaretçiyle Gaziantep’teki Burç Tabiat Parkı yer aldı.

2023 yılında, doğa tutkunu 63 milyon 679 bin 581 kişi, bu korunan alanların güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu. 

bayramda tatil

BAKAN YUMAK'TAN YANGIN TEHLİKESİNE KARŞI UYARI!

Bakan Yumaklı’nın ifadelerine göre, Türkiye’nin biyoçeşitlilik açısından zengin toprakları, sadece bugünümüz için değil, yarınlarımız için de korunması ve geliştirilmesi gereken kıymetli birer varlık. Vatandaşların bu doğal alanları tanıması ve değer vermesi büyük önem taşıyor. 

Yumaklı, bu korunan alanların gelecek nesillere aktarılacak değerli bir miras olduğunu ve orman yangınları gibi tehlikelere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletimiz mübarek Ramazan Bayramı'nı idrak ederken bu uzun tatil dönemini değerlendirerek tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımız, milli parklarımızı ve tabiat parklarımızı ziyaret edebilir. Bununla birlikte, vatandaşlarımızdan korunan alanlarımızı ziyaretleri sırasında gereken hassasiyeti göstermelerini de bekliyoruz.

Vatandaşlarımıza ayrıca yine orman yangınları konusunda tedbirli davranmalarını, milli parklar, tabiat parkları ve ormanlarımızın içinde yangına sebebiyet verecek ihmallerden kaçınmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, herkesin huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum."