Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Başvuranlar günlük 720 TL cep harçlığı alacak! Devlet destek musluğunu açtı

İŞKUR'un düzenlediği kurslar ve uygulamalı eğitim programları sayesinde hayalinizdeki işe kavuşabilirsiniz. Ayrıca İŞKUR bu kurslara katılanlara günlük ödeme de yapıyor! İşsiz olan her gencin alabileceği bu kurslar için yapılan ödemelerde yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 20.02.2024 11:14
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 11:14

Başvuranlar günlük 720 TL cep harçlığı alacak! Devlet destek musluğunu açtı

İşverenlerle çalışanları bir araya getiren İŞKUR, bu misyonunun yanı sıra çeşitli alanlarda kurslar da düzenlemektedir. Kariyer yapmak isteyenler bu kursları alarak gelecekteki profesyonel hayatlarına başlayabilirler. Bazı kurslar istihdamı garanti ederken bazıları garanti etmez. İŞKUR'un düzenlediği kurslara ilişkin sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde...

su

DEVLET HERKESE GERİ ÖDEMESİZ GÜNLÜK 720 TL VERİYOR 81 İLDE BAŞVURULAR BAŞLADI

Asgari ücretin 17 bin TL'ye yükselmesiyle birlikte, maddi sıkıntı içinde olanlara ödenen sosyal yardımlar da arttı. 81 ildeki tüm başvuru sahiplerine günlük 326 ile 720 lira arasında değişen harçlık verilecek.

Başvuruda bulunan öğrencilere veya iş bulmakta zorluk çeken herkese günlük ödeme yapılıyor. Başvurular 81 ilde koşulsuz kabul ediliyor. Peki cep harçlığı olarak bilinen günlük 720 liraya kadar sosyal yardımları nasıl alıyorsunuz? Detaylar haberimizde...

Asgari ücretteki artışla birlikte öğrencilere ve işsizlere yapılan yardımlar da günlük 719 liraya çıktı. 81 ilde İŞKUR'a kayıtlı herkes bu destekten koşulsuz yararlanabiliyor ve günlük 326 liradan 720 liraya kadar harçlık alabiliyor. Peki sistem nasıl çalışıyor?

Piyasaya nitelikli çalışanların kazandırılması amacıyla İŞKUR ödemeleri aylık olarak düzenli olarak devam etmektedir.

İŞKUR'un 81 ilde yürüttüğü uygulamalı eğitim programlarına katılarak kendini geliştirmek isteyen öğrenciler ve işsizler de İŞKUR'dan destek alıyor. Ancak binlerce kişi parayı alacaklarını bilmedikleri için başvuruda bulunmadı.

HEM BECERİLERİNİZ GELİŞİYOR HEM CEBİNİZ DOLUYOR

Meslek hayatınıza iyi bir başlangıç yapmak istiyorsanız ya da işe başvururken işinize yarayacak nitelikler kazanmak istiyorsanız İŞKUR'un işbaşı eğitim programları hayatınızı kurtarabilir. Asgari ücret artışına paralel olarak günlük ödemeler de artırıldı. İnsanların iş bulana kadar harcadıkları süre boyunca iflas etmeyecekleri veya yeni beceriler öğrenmeyecekleri garanti edilmektedir.

Saha eğitim programına katılan vatandaşlara gün sayısına göre 326 liradan 720 liraya kadar destek veriliyor. Farklı kategorilerde eğitim için ödenen destekler de farklılık göstermektedir. Eğitim sürecinde bu ödenek banka hesabına yatırılacaktır.

İKİ TÜR EĞİTİM VERİLİYOR

İŞKUR iki tür kurs ücreti ödemektedir. Biri iş başında eğitim programlarına, diğeri ise özel eğitim programlarına katılıyor. Bu süre içerisinde işsizlik ödeneği almış olması, kişinin bu yardımdan yararlanmasına engel değildir.

NASIL BAŞVURU YAPARACAKSINIZ?

İŞKUR kursu almak, eğitim almak ve para almak isteyen herkes, İŞKUR elektronik şubesi aracılığıyla Türkiye'nin 81 ilindeki İŞKUR müdürlüklerine başvuruda bulunabiliyor. Adaylar, eğitimin başlangıcından itibaren banka hesaplarına emekli maaşı alırlar.