Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Aylık geliri bu miktarın altında olanlara 5.782 TL sosyal yardım! Anne babalar başvuruyu patlatacak

Devlet destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürecek bir haber daha geldi. İşte haberin detayları…

Yayın Tarihi: 13.02.2024 11:09
Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 11:09

Aylık geliri bu miktarın altında olanlara 5.782 TL sosyal yardım! Anne babalar başvuruyu patlatacak

Yapılan devlet destek ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşın yüklerini hafifletiyor. Destek ödemelerinde eğitim yardımı, fatura yardımı, gibi birçok yardım çeşidi bulunmaktadır. Dar gelirliye yeni yardım haberi geldi. Detaylar haberimizde…

su

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 5 BİN 782 LİRAYA KADAR PARA YARDIMI YAPILIYOR! İŞTE DOĞUM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik devlet desteği Aile Bakanlığı aracılığıyla devam ediyor. Çocuklu ailelere sağlanan maddi destek sayesinde ebeveynler biraz daha rahat nefes alabiliyor. İşte doğum yardımından yararlanma koşulları…

Aile Bakanlığı'ndan yapılan basın açıklamasına göre, zor durumdaki ailelere çocuk sayısına göre değişen miktarlarda destek verilmeye devam ediliyor. E-devlet üzerinden kayıtlı ailelere çocuk sayısına göre 3.614 TL'den 6.505 TL'ye kadar ödeme imkânı sunuluyor.

Yeni yılda maaş artışıyla birlikte SED ödeme tutarı da değişiyor. Buna göre; Okul öncesi eğitim ödemeleri gibi rakamlar ise 3 bin 614 lira, ilköğretimdeki çocuklar için 5 bin 421 lira, ortaöğretimdeki çocuklar için 5 bin 782 lira ve yükseköğretimdeki çocuklar için 6 bin 505 lira.

SED BAŞVURU ŞARTLARI

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken, en düşük yaşam standardını bile sürdürmekte zorlanan aileler, bakım için geçici ekonomik ve psikososyal desteklerden yararlanıyor ve çocukları bağımsız hale gelene kadar destek oluyor.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED uygulaması; Başvurular doğrudan İl Yönetim Kuruluna veya sosyal hizmet merkezi yöneticilerine dilekçe ile ya da e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabilecek.

ŞARTLI GEBELİK YARDIMI (ŞGY)

Şartlı Sağlık Yardımı (ŞSY), sosyal sigorta kapsamında olmayan ancak il/ilçenin Birlik Sosyal Destekleme Fonu'na (SYD) bağlı en yoksul nüfus grubundan hamile kadınlara yönelik şartlı destek türlerinden biridir. Hamilelik sırasında ikamet ettikleri ve düzenli sağlık kontrollerinden geçtikleri yer.

ŞARTLI DOĞUM YARDIMI

Doğum nafakası, onaylı hastanelerde hamilelik ve doğum konusunda destek alan vatandaşlara, doğum belgelerini ikamet ettikleri il/ilçenin Sosyal Dayanışma ve Destekleme Örgütü'ne (SYD) ibraz etmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere ödenen nakdi yardımdır.

Doğumun onaylı bir hastanede gerçekleşmesi durumunda tek seferlik ücret 500 TL'dir.

Hamilelikte düzenli sağlık kontrolü yaptırırsanız ayda 200 TL

Lohusalık döneminde rutin muayene yapılması durumunda ödenek 300 TL olarak ikiye katlanır.

Bir defaya mahsus olmak üzere birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için ise 600 TL doğum nafakası ödemesi yapılıyor.