Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,57 0,27%
EURO
35,07 0,62%
ALTIN
2.422,61 -0,16%

Ayda 18.900 TL maaşla mezuniyet şartsız personel alımı başvuruları açıldı

İş arayışında olanlar için İŞKUR'un kapıları son derece geniş iş imkanlarıyla açılıyor. Mart ayıyla birlikte sunulan iş ilanları, her kesimden birey için yeni bir iş fırsatı sunuyor. Temizlik personeli, bekçi, zabıta ve güvenlik görevlisi gibi geleneksel mesleklerin yanı sıra özellikle zanaat bilgisine dayalı sektörlerde birçok iş imkanı sunuluyor. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 29.03.2024 19:07
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 19:07

Ayda 18.900 TL maaşla mezuniyet şartsız personel alımı başvuruları açıldı

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) elektronik şubesi, iş arayanlara geniş bir iş yelpazesi sunarak, herkesin yeteneklerine ve niteliklerine uygun iş fırsatlarına erişimini sağlıyor. İlanlarda talep edilen şartlar ve beceriler, iş ilanına göre çeşitlilik gösteriyor, böylece adaylar kendilerine en uygun işi bulabiliyorlar.

İŞKUR'dan gelen müjdeli haberle birlikte Mart ayı iş ilanları güncellendi ve 127.711 personel alımı için başvurular başladı. Bu ilanlar, hastaneler, fabrikalar, bankalar ve daha birçok sektörde iş fırsatları sunuyor. En dikkat çeken özelliklerden biri ise KPSS şartının aranmaması. Bu sayede daha geniş bir aday havuzu iş imkanlarına başvurabilirken, maaşlar da 18.900 Türk Lirası'na kadar çıkabiliyor. İş arayanlar için bu fırsatlar, istihdam alanında önemli bir adımı temsil ediyor.

 

İŞKUR'UN ONLINE BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

İŞKUR'un sunduğu iş imkanları her geçen gün genişleyerek, iş arayanlara yeni bir umut kapısı açıyor. En çok alım yapılacak meslekler arasında beden işçisi, servis elemanı, ambar/depo görevlisi, bulaşıkçı ve büro memuru gibi geniş bir yelpazede iş fırsatl

İŞKUR'un sunduğu iş imkanları her geçen gün genişleyerek, iş arayanlara yeni bir umut kapısı açıyor. En çok alım yapılacak meslekler arasında beden işçisi, servis elemanı, ambar/depo görevlisi, bulaşıkçı ve büro memuru gibi geniş bir yelpazede iş fırsatları bulunuyor. Bu işler için yapılan alımlarla birlikte istihdam potansiyeli artarken, iş arayanlar için de çeşitli seçenekler sunuluyor.

İŞKUR'a kayıt olmak ve iş başvurusu yapmak oldukça kolay. İş arayanlar, iskur.gov.tr adresine giriş yaparak internet şubesine erişebilir ve İŞKUR E-Devlet şubesine tıklayarak kayıtlarını tamamlayabilirler. Başvuru sürecinde, kişisel bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi önem taşırken, üyelik sözleşmesinin okunması ve kabul edilmesi de gerekmektedir.

İŞKUR'a başvuruda bulunmak için belirli koşulların sağlanması gerekmektedir. Bunlar arasında İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak ve ilgili mesleğin gerektirdiği özel şartlara sahip olmak gibi kriterler bulunmaktadır. Başvurular genellikle İŞKUR'un il müdürlüklerindeki meslek danışmanlarıyla yapılan birebir görüşmeler sonucunda gerçekleştirilir.

İŞKUR'un sunduğu mesleki eğitim kurslarına katılmak isteyenler için de benzer prosedürler geçerlidir. Kurslar haftalık belirli saatlerde düzenlenir ve başvurular yine İŞKUR'un il müdürlüklerindeki meslek danışmanları aracılığıyla yapılır.