Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,51 0,19%
EURO
34,94 0,44%
ALTIN
2.429,48 0,12%

Ayakkabı masrafından kurtarıyor! 10 dakikada ayakkabıları yeni gibi yapma tüyosu

Ayakkabı temizlemek çoğu zaman bir kabusa dönüşebilir. Ancak basit yöntemler ve ayakkabılarınızın uygun şekilde temizlenmesi bu işin kabusa dönüşmesini engelleyebilir. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 10.03.2024 11:58
Güncelleme Tarihi: 10.03.2024 11:58

Ayakkabı masrafından kurtarıyor! 10 dakikada ayakkabıları yeni gibi yapma tüyosu

"Diş fırçası ve nemli bir bez yeterlidir"

Ayakkabılarınızı temizlemek için ihtiyacınız olan ilk malzeme yumuşak kıllı bir fırçadır. Ayrıca nemli bir bez de ayakkabınızın üst kısmını temizleyebilmek için ihtiyacınız olan araçlardan biridir. Ayakkabıları yıkarken zarar görmesini önlemek adına sabunlu su karışımıyla nazikçe fırçalamalısınız. Sonuçlardan memnun kaldığınızda yüzeydeki kabarcıkları veya kiri temizlemek için kuru mikrofiber havlu ya da yumuşak bir bezle kurulayın. Kurutulmaması çok önemlidir. Bu işlem ayakkabının kumaşını aşındırabilir ve temizlenmeyen küçük kir parçacıklarının yayılmasına neden olabilir.

"Bağcıkları unutmayın"

Ayakkabı bağlarını çıkarın, az miktarda yumuşak deterjan uygulayın. Ayakkabı bağlarını temizlemek için ellerinizle ovalayın. Son olarak ayakkabı bağlarını durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın.

10 dakikada ayakkabıları yeni gibi yapma tüyosu

"Ayakkabılarınızın tabanlarının da temizlenmesi gerekiyor"

Yumuşak fırça, diş fırçası ya da bezle hafif bir temizleme solüsyonu uygulayın. Dış tabanıyla orta tabanı güzelce temizleyin. Bu arada tabanın tüm kısımlarını temizlediğinizden emin olun. Tabanlıkları yıkamanız gerekiyorsa çıkardıktan sonra aynı karışımla yıkayabilirsiniz. Ancak ayakkabınıza geri koymadan önce kurumasını bekleyin. Aksi halde koku sorunları yaşanabilir.

"Beyaz sirke en doğal yöntemdir"

Beyaz ayakkabıları temizlemek için yarım bardak beyaz sirkeyi bir bardak kadar ılık suyla seyreltin ve bir bezi bu solüsyona batırın. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra ayakkabıların nemini kuru bir bezle alıp 3-4 saat güneşte bırakmak yeterlidir.

"15 dakika beklemek yeterli"

Diş fırçanızı suyla ıslatın ve üzerine diş macunu sürün. Macunu temizlemek istediğiniz bölgeye sürdükten sonra hafifçe bastırıp fırçalayın. Ayakkabıları 10-15 dakika kadar bekletin. Bekledikten sonra macunu nemli bir bezle silin ve ayakkabıların kurumasını bekleyin.

10 dakikada ayakkabıları yeni gibi yapma tüyosu

"Çamaşır makinesini kullanırken dikkatli olun"

Ayakkabılarınızın sağa sola çarpmasını önlemek için çamaşır makinenize birkaç temizlik bezi ekleyerek işe başlayın. Daha sağlıklı sonuçlar için çamaşır makinenizin deterjan çekmecesine sıvı deterjan ekleyerek 30 derece, entetik program ayarıyla ve 600 devirde yıkayın.