Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Arabası olanı bile cezbedecek indirim! 300 bin TL birden düştü: Bu modeller peynir ekmek gibi satılıyor

Aralık ayına gelmemizle birlikte otomobil sektöründe durgunluk için birçok otomobil firmaları yeni kampanya başlattıklarını duyurdu. İşte kampanya detayları.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 00:12
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 00:12

Arabası olanı bile cezbedecek indirim! 300 bin TL birden düştü: Bu modeller peynir ekmek gibi satılıyor

Aralık ayının gelmesiyle birlikte otomobil pazarındaki durgunluk, firmaları çeşitli kampanyalara zorlamaya başladı. Sıfır araçlarda fiyat indirimi 200 bin TL'ye kadar çıkıyor ancak birçok firma MTV ödemeleri ve yol sigortası hediyeleri sunmaya başladı.

otomobil

FİRMALAR KAMPANYA BAŞLATTI

Aralık ayının gelmesinin ardından yaklaşık 6 ay süren otomobil pazarındaki durgunluğu kırmak isteyen firmalar çeşitli kampanyalarla tüketicilerin karşısına çıkmaya başladı. Bazı firmalar MTV ücretini öderken bazı firmalar da araçlara KASKO vermeye başladı. Sıfır araçlarda 200.000 TL'ye varan indirimler ve 200 bin TL'ye varan sıfır faizli kredilerin sunulduğu Aralık ayı, yeni araç almak isteyenlere çeşitli fırsatlar sunuyor.

FİAT

fiat

Türkiye'nin en popüler markalarından biri olan Fiat, Aralık ayında çeşitli kampanyalarla tüketicilerin karşısına çıkıyor. Markanın en sevilen modeli Egea'ya 36 ay vadeli 350.000 TL'ye kadar kredi desteği sunulurken, isteyenler 12 ay vadeli ve sıfır faizle 170 bin TL kredi de alabiliyor. Küçük ticari araçların alanında lider üreticisi Fiat, 36 aya varan kredi vadelerinde farklı tutarlarda kredi desteği ve aracın ilk bakımında yüzde 50 indirim imkanı sunuyor.

RENAULT

renault

Aralık ayında tüm modellerine yönelik avantajlı kredi seçenekleriyle tüketicilerin gönlünü kazanan Renault, 12 ay 250 bin TL faizsiz kredi imkânı sunuyor. Clio modelinin tüm donanım paketlerinde 200 bin TL'ye varan kredi seçeneği sunan Renault, 2023 Megane Sedan modeli için ise 100 bin TL indirim sunuyor. Müşteriler, 2023 Clio 1.0 TCE x-tronic modellerinde 110 bin TL'ye, Megane Icon 1.3 TCe x-tronic modellerinde ise 165 bin TL'ye varan indirimlerden yararlanabilecek.

OPEL

opel

Alman otomobil şirketi Opel, elektrikli araçlarını satın alan müşterilerine 20 bin TL'lik özel e-şarj kartı hediye ediyor. Yani 20 bin TL'lik benzin bağışı ilk kez Opel markalı bir elektrikli otomobile uygulanıyor. Elektrikli araç satışlarının artırılması amacıyla tüketicilere 0,99 faiz oranıyla 300 bin TL'ye kadar kredi imkânı sunuluyor. Öte yandan online satış trendini artırmak için araç alıcıları yüzde 4'e varan özel indirimleri bekliyor.

HONDA

honda

Honda, Aralık ayında Honda Finans aracılığıyla 250 bin TL'ye varan uygun kredi seçenekleri sunarken, yeni araç satın alan kullanıcılara periyodik bakım hediyeleri sunmaya devam ediyor. Aralık ayı kampanyalarında 185 bin TL'ye varan Honda Civic indiriminin yanı sıra 200 bin TL'ye varan HR-V Advance ve Style indirimi de yer alıyor.

DACİA

dacia

Yeni araç kampanyasını belirli modeller dışında tüm araçlara genişleten Dacia, 3 yıl üretici garantisinin yanı sıra tüm modellerde 1 yıl uzatılmış garanti sunmaya başladı. Öte yandan Aralık ayında online araç siparişi verenler için yetkili serviste ilk bakım tamamen ücretsiz oldu. Dacia markası altında oluşturulan Dacia Finans aracılığıyla kredi almak isteyen müşteriler, ilk ödemesi Temmuz 2024 'ten itibaren olmak üzere 250 bin TL'lik 12 ay vade farksız kredi seçeneğine de sahip oluyor.

FORD

ford

Türkiye'nin özellikle hafif ticari sektörünün en popüler markalarından biri olan Ford, yıl sonuna özel indirim paketi oluşturdu; Takas desteğinin yanı sıra Transit, Connect ve Custom'da yüzde 3, E-Transit'te ise yüzde 6 net indirim sunuluyor. Otomobil alıcılarına sıfır faizle 300 bin TL'ye varan kredi desteği sunan Ford, otomobillerde yüzde 8'e varan net indirim başlattı. Öte yandan Ford Ranger modellerine yüzde 1,99 faiz oranıyla 1 milyon TL'ye kadar kredi desteği açıklandı. Ford, bayilerde satılan ikinci el araçlara 200 bin TL'ye kadar kredi desteği ve tüm indirimlere ek yüzde 4 indirim yapılacağını duyurdu.

NİSSAN

nissan

2023 yılında duyurduğu e-power modelleriyle elektrikli otomobil pazarına farklı bir bakış açısı getiren Nissan, e-POWER'da peşin alımda 150 bin TL indirim ve bireysel müşterilere 300 bin TL sıfır faizli kredi seçeneği sunuyor. Nissan 500 bin TL'ye kadar kredi seçeneği sunmasına rağmen yüzde 50'ye varan indirimler sunuluyor.

KİA

kia

Modern görünümü ve uzun ömrüyle öne çıkan otomobil firması KIA, Aralık ayına tüm modellerinde 100 bin TL'lik özel indirim yaptı. Sorento modelinde indirim 200 bin TL'ye çıkarken, Sportage ve Niro EV modellerinde ise 250 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı sunuluyor.

PEUGEOT

pegeout

Fransız Peugeot, Aralık ayı boyunca tüm modellere 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı sunuyor. Ticari araç faiz oranını yüzde 1,69 olarak belirleyen Peugeot, yıl sonu paket indirimlerini de fiyatlarına yansıtıyor. Temel donanım paketlerinde 40 bin TL'ye varan indirimler, farklı paketlerde 200 bin TL'ye yaklaşıyor. Ayrıca PSA finansmanı adı altında kredi desteği sunan Peugeot, başvuru masrafı olmayan kredi seçeneği de sunuyor.

CITROEN

citroen

PSA Otomotiv grubunun bir diğer üyesi olan Citroen, Aralık ayından itibaren 50 bin TL'lik ticaret desteği ve elektrikli araç satın alan müşterilerine 20 bin TL'lik e-şarj kartı hediyesiyle Aralık ayında öne çıkan firmalar arasındaki yerini yükseltiyor. Opel'in yanı sıra. Öte yandan Citroen, benzinli veya dizel araç satın alan müşterilerine 25 bin TL akaryakıt bağışı ve ilk servis bağışı imkanı sunuyor.

TOYOTA

toyota

Vazgeçilmez özel modeli Corolla ile tahta oturan Toyota, yıl sonuna özel modeli Corolla 1.5 Dream'in fiyatını 1 milyon 2 bin 800 TL'ye düşürdü. Yaklaşık 200 bin TL'lik indirimin ardından yenilenen model C-HR Hybrid için yeni bir indirim geldi. 250 bin TL'lik indirimle C-HR 1 milyon 550 bin TL'ye düştü. Öte yandan bazı bayilerden MTV ödemeden de bu araçları satın almak mümkün.

VOLKSWAGEN

volswogen

Golf, Polo ve Passat modelleriyle öne çıkan Volkswagen, Aralık ayına özel 1,99 faiz oranıyla 250 bin TL kredi imkânı sunuyor. Öte yandan Aralık ayında Volkswagen sigortası ve Volkswagen Garanti Plus hediyeleriyle öne çıkan marka, online siparişlerde yüzde 4'e varan ek indirim sunuyor.

HYUNDAİ

hyundai

Son zamanların en popüler markalarından biri olan Hyundai, i20 modelini 100 bin TL indirimle 799 bin TL fiyatla, i10 modelini ise 710 bin TL indirimle satışa sunuyor. Ayrıca kampanya limitli kredinin ilk taksiti 6 ay sonra başlayacak. Elantra modelinde 100 bin TL, Kona N Line modelinde 155 bin TL, Tucson modelinde ise 208 bin TL olan aralık ayına özel indirim dikkat çekiyor. Ayrıca SANTA-FE modelinin Hybrid versiyonuna 400 bin TL tutarında özel kredi seçeneği de sunuluyor.