Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Altın yatırımı yapmak isteyenlere uzmanlardan ucuz alma tüyosu

Uzmanlar, altın yatırımı yaparken banka ve kuyumcu arasındaki önemli farklara dikkat çekiyor. Altın, vatandaşlar arasında güvenli liman olarak görülüyor ve son dönemde yaşanan fiyat artışlarıyla yatırımcılara kazanç sağlıyor. Ancak, altın alırken yapılan hatalar yatırımcıları pahalıya mal edebilir. İşte, altın alırken dikkate almanız gereken önemli detaylar...

Yayın Tarihi: 20.12.2023 18:28
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 18:28

Altın yatırımı yapmak isteyenlere uzmanlardan ucuz alma tüyosu

Son dönemde altın fiyatlarındaki artış, yatırımcıların varlıklarını artırdı. ABD Merkez Bankası FED'in yeni yılda faiz indirimine gideceği beklentileri de altın fiyatlarındaki yükselişi tetikliyor. 2023 Ocak ayından bu zamana kadar gram altın yatırımcısına %75 oranında bir kazanç getirdi ve 2024 yılında da güçlenmesi bekleniyor.

Banka ve Kuyumcu Arasındaki Farklar: Altın Alış-Satış Marjını İnceleyin!

Altın ithalatına getirilen kota ve yasaklamaların ardından altın fiyatları değişiklik gösterdi. Kapalıçarşı'da daha uygun fiyatlarla satılan altın, bankalarda daha düşük fiyatlarla alıcı bulmaya başladı. Ancak, bankalarda alış ve satış marjları arasındaki uçurum, kazanç elde etmek isteyen yatırımcıları bekletiyor. Uzmanlar, Kapalıçarşı'ya göre bankalarda alış-satış marjının çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Kuyumcularda Zararı Düşürme İmkanı: Ucuz Altın Alma Stratejisi!

altın

Kuyumcularda altın alış-satış fiyatları arasındaki fark, bankalara göre daha makul seviyelerde. Örneğin, bankalarda alış fiyatı 1.870 TL iken, satış fiyatı 1.930 TL olabilirken, kuyumcularda bu fark daha düşük seviyelerde kalabiliyor. Bu durumda, yatırımcılar kuyumculardan alacakları altınla zararlarını minimize edebilirler.

Kuyumcuda Altın Almanın Avantajları: Fiziki Altın ve Daha Düşük Makas!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın alırken bankalar yerine kuyumcuları tercih etmenin önemine vurgu yapıyor. Kuyumcuların fiziki olarak altını sunduğunu belirten Yıldırımtürk, bu durumun bankalarda olmadığını ifade ediyor. Ayrıca, Kapalıçarşı fiyatları ile banka fiyatları arasındaki farka dikkat çeken uzmanlar, vatandaşın çarşı fiyatlarından alım yapmasının daha kazançlı olabileceğini belirtiyor.

Altın ve Kuyumcularda Kazançlı Çıkmanın Sırrı: Pazarlık!

Kuyumcu Avni Mutioğlu, altını fiziki olarak alıp saklamanın en doğru hamle olduğunu söylüyor. Bankaların altını koruduğu için yüksekten sattığını belirten Mutioğlu, "Altını fiziki alıp saklamak en doğru hamle olacaktır. Saklayacak yeriniz yoksa bankadan kasa kiralayın" önerisinde bulunuyor. Ayrıca, Kapalıçarşı fiyatları ile banka fiyatları arasındaki farkın pazarlık yaparak azaltılabileceğine dikkat çekiyor.

Doğru Tercihle Kazançlı Çıkın!

Altın yatırımlarında doğru tercih yapmak, yatırımcıların kazançlı çıkmasını sağlar. Banka ve kuyumcu arasındaki farkları bilerek, fiziki altını tercih ederek ve pazarlık yaparak yatırımcılar, altın yatırımlarından maksimum kazancı elde edebilirler. Unutmayın, doğru seçimle altın, güvenilir liman olmaya devam ediyor!