Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Altın Yatırımcıları Sevinecek! 2024 Yılında Altın Fiyatları Uçacak: '2024 Altının Yılı Olacak'

Ünlü ekonomist Doç Dr. Filiz Eryılmaz, altın piyasasında yaşanan son gelişmeleri A Haber’de değerlendirdi. Eryılmaz, 2024 yılının altın yılı olacağını ve altın fiyatlarının tarihi zirvelere ulaşacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 16:49
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 16:49

Altın Yatırımcıları Sevinecek! 2024 Yılında Altın Fiyatları Uçacak: '2024 Altının Yılı Olacak'

Altın yatırımcıları için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Altın fiyatları, son dönemde hem ons hem de gram bazında güçlü bir yükseliş trendi içinde. Peki altın neden yükseliyor? Altın fiyatları 2024 yılında ne olur? Altın almak için uygun zaman mı? Bu soruların cevabını ALB Yatırım Başekonomisti Doç Dr. Filiz Eryılmaz, A Haber canlı yayınında verdi.

ALTININ YÜKSELİŞİNİN ARKASINDAKİ SEBEP

altın

Eryılmaz, altın piyasasında yaşanan son hareketliliğin sebeplerini şöyle açıkladı: “Altın fiyatlarında son dönemde çok ciddi bir artış var. Bunun arkasındaki en önemli etken, ons altının yükselişi. Ons altının yükselmesinin de temel nedeni, piyasaların merkez bankalarının faiz politikalarını değiştireceğini öngörmesi. Özellikle Fed’in faiz artırmayı bırakacağını ve faiz indirimlerine başlayacağını düşünüyorlar. Bu da altına olan talebi artırıyor.”

2024 YILI ALTIN YILI OLACAK

Eryılmaz, altın yatırımcılarına müjdeli haberler verdi. 2024 yılının altın yılı olacağını ve altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşacağını söyledi. Eryılmaz, şunları kaydetti: “2024 yılı altın yılı olacak. Altın fiyatları hem ons hem de gram bazında tarihi zirveleri görecek. Altın almak için seviyeler yüksek görünebilir ama buna rağmen altının 2024’te daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Fed çok şahin bir tutum sergiliyor. Arada bir düzeltme hareketleri olabilir ama bu çok sert olmaz. Bu düzeltmeler altın almak için bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Çünkü 2024’te çok güçlü bir trend izleyeceğiz altında.”

ALTIN ALMAK İÇİN İPUÇLARI

Eryılmaz, altın almak isteyenler için de bazı ipuçları verdi. Altın almak için kademeli bir strateji izlenmesini öneren Eryılmaz, şöyle devam etti: “Altın almak için seviyeler çok önemli değil. Önemli olan altının yükseliş trendini yakalamak. Altın almak için her geri çekilme bir fırsattır. Ama bunu yaparken kademeli bir şekilde alım yapmak gerekir. Yani tek seferde tüm bütçeyi altına yatırmak yerine, belirli aralıklarla küçük miktarlarda alım yapmak daha akıllıca olur. Böylece hem ortalama maliyeti düşürmek hem de riski azaltmak mümkün olur.”

Altın hakkında en çok merak edilen sorular ve cevapları ise şöyle:

Altın neden yükseliyor? Altın, merkez bankalarının faiz politikalarını değiştireceği beklentisiyle yükseliyor. Fed’in faiz artırmayı bırakacağını ve faiz indirimlerine başlayacağını düşünen piyasalar, altına yöneliyor.

Altın fiyatları 2024 yılında ne olur? Altın fiyatları 2024 yılında hem ons hem de gram bazında tarihi zirvelere ulaşacak. 2024 yılı altın yılı olacak.

Altın almak için uygun zaman mı? Altın almak için her geri çekilme bir fırsattır. Ama bunu yaparken kademeli bir şekilde alım yapmak gerekir. Tek seferde tüm bütçeyi altına yatırmak yerine, belirli aralıklarla küçük miktarlarda alım yapmak daha akıllıca olur.