Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Altın uzmanından hazırlığınızı yapın uyarısı! Yastık altında altın biriktirenler dikkat

İslam Memiş, altın sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren açıklama yaptı. Memiş, "Herkes hazırlık yapsın, yarın sona erecek" şeklinde ifadeler kullandı ve vatandaşları uyardı.

Yayın Tarihi: 02.03.2024 12:49
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 12:49

Altın uzmanından hazırlığınızı yapın uyarısı! Yastık altında altın biriktirenler dikkat

Piyasada yaşanacak önemli gelişmelere ilişkin uyarıda bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasada yaşanabilecek olası gelişmeler hakkında bilgi verirken, haftanın son işlem gününde dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK

Hafta sonu yaklaşırken İslam Memiş, altın fiyatlarında son işlem gününde yaşanabilecek muhtemel değişimlere dikkat çekerek, geleceğe yönelik beklentileri olan yatırımcılar için önemli uyarılarda bulunuyor. Geçtiğimiz yılı güçlü dalgalanmalarla kapatan altın fiyatlarında dalgalı bir seyir izlediğine dikkat çeken Memiş, önümüzdeki günlerde sert bir düşüş yaşanabileceğini vurguladı.

Altın uzmanından hazırlığınızı yapın uyarısı

Perşembe ve cuma günü satış eğilimi olabileceğini belirten İslam Memiş, konuşmasının devamında mevcut paritenin 45 dolar düşüşle 2000 yılı seviyesine kadar gerileyebileceğini söyledi.

“Kısa vadeli düşüş sizi yanıltmasın”

Altın sahiplerinin izlemeleri gereken yolu değerlendiren İslam Memiş, ons ve gram altının fiyatının yılın geri kalanında da yükselişini sürdürmesinin beklendiğini vurguladı. Memiş, "Kısa vadeli düşüşe aldanmayın" diyerek açıklamasına devam etti ve bunun yanlış olduğunu aktardı.

Altın alıcılarının cuma gününden önce tamamlamaları gerektiğini belirten Memiş, panik satıcılarının varlıklarını yenileyemeyeceklerini söyledi. Altın fiyatlarında düşüş dönemleri yaşansa da birkaç saat içinde yükseliş yaşanabileceğine dikkat çeken Memiş, altın tarafındaki satış adresinin ise Bitcoin olduğunu söyledi.