Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Altın fiyatlarında son tren geri döndü! O tarihte birden düşecek

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş altın yatırımcılar için önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 17:33
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 17:33

Altın fiyatlarında son tren geri döndü! O tarihte birden düşecek

Altın fiyatı 2023 yılını rekor seviyede tamamladı ve yeni yılda da yükselişini sürdürecek. Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, piyasa hareketliliğinin ardından yeni yıla ilişkin piyasaya ilişkin beklentilerini açıkladı.

altın

Altının gram fiyatı da bu yükselişi kısmen de olsa doğruladı. ABD enflasyon verilerinin ardından altın fiyatı kısa vadeli düşüşten hemen sonra toparlanarak ibreyi yukarıya çevirdi. Bu bağlamda altının fiyatı yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Altının gram fiyatı da bu yükselişi kısmen de olsa doğruladı. ABD enflasyon verilerinin ardından altın fiyatı kısa vadeli düşüşten hemen sonra toparlanarak ibreyi yukarıya çevirdi. Bu bağlamda altının fiyatı yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş 'in açıklamasında öne çıkanlar:

"ABD verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatlarında kısmi bir düşüş gördük. Ancak kayıplarını toparladı. Enflasyon altının fiyatını olumlu etkileyen bir süreç olduğundan ons altın toparlandı.

'DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL'

Altının onsu 20 dolar artarak 2.035 dolara yükseldi. Faturaların kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla geçici bir enflasyon yok.

Enflasyon altın fiyatlarını olumlu etkiliyor. Piyasanın, özellikle de Fed ve para politikasına ilişkin genel görünümü, yılın ikinci yarısında faiz oranlarının geleceği yönünde. Kişisel görüşüm bu yönde.

Dolayısıyla hem Fed'in faiz politikası hem de enflasyon nedeniyle altın fiyatlarının yeniden yükseleceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla altın fiyatlarındaki düşüş kalıcı değil.

ALTIN YATIRIMCILAR DİKKAT!

Altın özellikle bu hafta alım fırsatı sunuyor. Yatırımcıların önlem alması gerekiyor.

Bu yatay süreçte altın yatırımcılara mutlaka alım fırsatı sunuyor. Yatırımcıların buna göre değerlendirmesi lazım. Serbest piyasada gram altın 2050 lira seviyesinin altına düşmedi. Şu anda yine 2060 TL seviyesinin üzerinde. Beklentilerimi yüksek tutuyorum.

ONS VE GRAM ALTIN TAHMİNLERİ

"Bu yıl da ons başına 2.350 dolar, gram başına ise 3.000 TL bekliyorum."