Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Altın fiyatlarında dananın kuyruğu koptu! 2100 TL'yi aştı, sıra bu rakamda!

Altın ve dolar yatırımcıları uyarıldı! Uzmanlar piyasa hareketlerinde neler bekliyor? Cevabı haberimizde...

Yayın Tarihi: 22.02.2024 17:41
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 17:41

Altın fiyatlarında dananın kuyruğu koptu! 2100 TL'yi aştı, sıra bu rakamda!

Küresel piyasalarda altın, durağan bir seyir izlerken, ABD'li finans devi Citi'nin Kuzey Amerika emtia başkanı Aakash Doshi'nin flaş tahmini, yatırımcıları heyecanlandırdı. Doshi, altının ons başına 3000 doları bulabileceğini öngördü ve bu artışın arkasında merkez bankalarının altına olan artan ilgisinin etkili olabileceğini belirtti.

Dünya genelindeki merkez bankalarının son iki yıl içinde 1000 ton altın aldığına dikkat çeken Doshi, bu alımların artması durumunda altın fiyatlarının ciddi şekilde yükselebileceğine işaret etti. Merkez bankalarının bu altın alımları, gelecekteki fiyatları belirlemede etkili bir faktör olabilir.

Aakash Doshi'nin değerlendirmesine göre, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimine gitmesi, küresel durgunluğu tetikleyebilir ve altın fiyatlarını daha da yükseltebilir. Faiz oranlarındaki düşüş, altını, düşük getirili tahvillere kıyasla daha çekici kılabilir. Ancak, Fed'in faiz politikasındaki belirsizlik, piyasalara yönelik bir soru işareti olarak duruyor.

altın dolar ne kadar olacak

Bu gelişmelerle birlikte, Kapalıçarşı'ya baktığımızda, gram altının satış fiyatının 2100 liraya yaklaştığı görülüyor. Günlük alış ve satış fiyatlarındaki yükseliş, altın piyasasının canlılığını sürdürdüğünü gösteriyor.

Altın yatırımcıları ve analistler, önümüzdeki dönemde merkez bankalarının altın talebinin ve küresel ekonomik belirsizliklerin, değerli metalin fiyatlarını etkileyebileceği konusunda dikkatli olmaya devam ediyor. Aakash Doshi'nin öngörüsü, altın piyasasında gelecek aylarda yaşanabilecek önemli değişimlere işaret ediyor.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.