Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Altın bozdurmayı düşünenler sakın bozdurmayın pusuda bekleyin! Memiş tarih verdi

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD Federal Rezervi'nin açıklamalarının ardından gram altının nasıl bir performans sergileyeceği konusunda bilgiler verdi. İşte, İslam Memiş'in altın hakkındaki değerlendirmeleri...

Yayın Tarihi: 17.01.2024 11:12
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 11:12

Altın bozdurmayı düşünenler sakın bozdurmayın pusuda bekleyin! Memiş tarih verdi

İslam Memiş’ten altın yatırımcılarına önemli ipuçları

Altın piyasası, ABD Merkez Bankası’nın (FED) kararları ve istihdam verileriyle hareketleniyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının seyrini ve yatırımcılara tavsiyelerini paylaştı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK

altın

Memiş, altın fiyatlarının düşüşünün geçici olduğunu ve altının yükseliş trendine devam edeceğini söyledi. Memiş, altının ons fiyatının 2.150 dolar seviyesine ulaşacağını ve gram altının da 2.200 TL’yi göreceğini öngördü. Memiş, altın fiyatlarının düştüğü zamanlarda alım yapılmasını önerdi.

GRAM ALTINDA MAKAS FARKI DİKKAT

Memiş, gram altın fiyatlarında serbest piyasalarda 100 TL’ye varan makas farkının olduğunu belirtti. Memiş, bu farkın yatırımcıların zararına olduğunu ve makas farkının düşük olduğu yerlerden alışveriş yapılmasını tavsiye etti. Memiş, gram altın fiyatının rekor kırmaya devam ettiğini ve 2.060 TL’den işlem gördüğünü aktardı. Memiş, altın fiyatlarının daha da yükseleceğini ve satış için acele edilmemesini istedi.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DEĞİŞİYOR?

Altın fiyatları, küresel ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Altın, güvenli liman olarak görüldüğü için, belirsizlik ve risk arttığında talep artıyor ve fiyatlar yükseliyor. ABD’nin para politikası, dolar kuru, enflasyon, faiz oranları, jeopolitik riskler, arz-talep dengesi, altın madenciliği, merkez bankalarının altın rezervleri, yatırımcıların beklentileri ve spekülasyonlar altın fiyatlarını etkileyen faktörler arasında sayılabilir.