Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Altın biriktirenler o tarihi beklesin uyarısı! Altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopacak

Altın piyasasında son zamanlarda yaşanan hareketlilik, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'in yeni bir iddiasıyla daha da artıyor. Elinde altın birikimi bulunanlar için müjdeli haberler veren Memiş, gram altın fiyatlarında asrın rekorunun yaklaştığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 20.02.2024 15:50
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 15:50

Altın biriktirenler o tarihi beklesin uyarısı! Altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopacak

Altın borcu olanlar için ise bu haber adeta bir sarsıntı yaratacak gibi görünüyor. İslam Memiş'in tahminine göre, gram altın fiyatları 2500 TL'yi bulacak ve yeni bir rekora imza atacak. Bu haberle birlikte altın biriktirenlerin satış yapmaması yönünde uyarıda bulunan Memiş, altın borcu olanların ise borçlarını kapatmaları gerektiğini vurguladı.

İslam Memiş'in değerlendirmesine göre, ABD'deki enflasyon verileri altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Dolar endeksinde yaşanan artışın altın fiyatlarını aşağı çektiğini belirten Memiş, ons altın fiyatlarının orta ve uzun vadede olumlu bir seyir izleyeceğini ifade etti.

GRAM ALTIN YIL SONUNA KADAR 2 BİN 500 TL'YE ULAŞACAK

gram altın

Gram altın fiyatlarının 2500 TL'ye yükselmesi beklentisinin devam ettiğini belirten İslam Memiş, yıl sonuna kadar bu rakamın mutlaka görüleceğini söyledi. Ancak, altın yatırımı yapacakların dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Memiş, bu alanda birçok risk faktörünün bulunduğunu hatırlattı. ABD'deki faiz politikası ve küresel ekonomik gelişmelerin altın fiyatlarını etkileyebileceğini belirten Memiş, yatırımcıların bu faktörleri göz önünde bulundurarak hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Altın piyasasında yaşanan bu hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Ancak, her yatırım gibi altın yatırımının da riskleri olduğunu unutmamak ve doğru bilgi ve analizlerle hareket etmek önem taşıyor.