Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Akşam ne pişirsem diye düşünenlere birbirinden lezzetli 5 tarif! Hazırlaması 1 saat bile sürmüyor

Akşam sofralarına çeşit çeşit yemek tarifleri! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 25.02.2024 19:16
Güncelleme Tarihi: 25.02.2024 19:16

Akşam ne pişirsem diye düşünenlere birbirinden lezzetli 5 tarif! Hazırlaması 1 saat bile sürmüyor

Ne yemek yapsam diye düşünüyorsanız bu haber tam size göre! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKŞAM YEMEĞİ ÖNERİLERİ

Akşam sofralarınızda ne yemek yapacağınızı bir türlü bulamıyorsanız bu tarifleri mutlaka deneyin. İşte akşam yemeklerinde yapabileceğiniz yemek tarifleri;

-Tel şehriyeli yoğurt çorbası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1.5 litre sıcak su, 1 çay bardağı tel şehriye, 1 çay kaşığı karabiber, sosu için iki yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nane. İlk olarak tencerede yumurta, yoğurt, un karıştırılır ve içine az az sıcak su koyulur ve pişirilir. Kaynadıktan sonra şehriyeler eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Bir tavada nane kızdırılır ve çorbaya eklenir.

akşam yemeği önerileri

-Tavuklu pırasa graten yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tane tavuk göğsü, 3 tane pırasa, 1 tane havuç, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber. Beşamel sos için 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tutam muskat ceviz rendesi, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri. İlk olarak tavuk göğüsler küp küp doğranır. Pırasalar da ince ince doğranır ve bir tava ısıtılarak içine yağlar eklenir. Daha sonra tavuklar kavrulur ve suyunu çekince üstüne havuçlar eklenir ve sotelenir. Daha sonra pırasalar da eklenir ve iyice piştikten sonra ocak kapatılır. Bir sos tenceresinde tereyağ eritilir ve üstüne un eklenir. Kokusu çıkana kadar kavrulur ve üstüne az az süt eklenir ve kıvam alana kadar karıştırılır. Kıvam aldıktan sonra baharatlar eklenir ve ocaktan alınır. Bir fırın kabı yağlanır ve tavuklu karışım kaba koyulur. Üstüne beşamel sosu yayılır ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Daha sonra üstüne kaşar peynirler dökülür ve kaşar peynirler kızarana kadar pişirilir ve sıcak şekilde servis yapılabilir.

-Mor lahana salatası yapmak için 1/4 mor lahana, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4-5 dal kıyılmış maydanoz, 1/4 limon suyu. İlk olarak lahanalar ince şekilde doğranır ve üstüne maydanoz eklenir. Tuz, zeytinyağı ve limonla iyice karıştırılır ve servis yapılır.

-İrmikli etimek tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 paket etimek, 2 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı irmik, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı un, 4 su bardağı süt. İlk olarak etimekler servis tabağına dizilir ve üstüne şekerler karıştırılan bir su b ardağı sıcak su gezdirilir. Muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır ve kıvam alana kadar pişirilir. Daha sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirilerek servis yapılır.