Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ağlatan soğanlara elveda! Bu teknikle soğan doğrarken gözleriniz asla yanmayacak

Artık soğan doğrarken gözleriniz yaşarmayacak! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 00:21
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 00:21

Ağlatan soğanlara elveda! Bu teknikle soğan doğrarken gözleriniz asla yanmayacak

Rahat rahat soğan doğramak mümkün! Bu yöntemleri uygularsanız gözünüzden bir damla bile yaş akmayacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SOĞAN DOĞRARKEN GÖZ YAŞARMAMASI İÇİN YÖNTEMLER

Araştırmalar kapsamında soğan mikrop ve böceklere karşı biyokimyasal savunma mekanizması geliştirerek enzim salgılıyor. Bu enzimler soğan içindeki sülfidleri parçalayıp sülfür oksite dönüştürüyor. Sülfür oksit kısa zamanda uçucu hale geliyor ve havada hızlı yayıldığında göze ulaşarak yakıcı bir etki yaratıyor ve göz kanalları tıkanıyor. Ama soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını engellemek için basit yöntemler uygulayabilirsiniz. 

soğan doğrarken göz yanmasını engellemek

Eğer gözleriniz çok fazla yanıyorsa soğanlarınızı dolapta bekletip 10-15 dakika sonra doğrarsanız gözleriniz yaşarmayacaktır. Aynı zamanda soğanlarınızı suda doğrayarak gözlerinizin yaşarmasını engelleyebilirsiniz. Soğan doğrayacağınız tencerenin içine bir miktar su koyabilirsiniz ya da soğan doğrayacağınız bıçakları suyla yıkayabilirsiniz. Bu şekilde gözleriniz yanmayacaktır. Eğer tüm yöntemlere rağmen gözleriniz yaşarıyorsa soğan doğrarken deniz gözlüğü kullanabilirsiniz. Deniz gözlüğü takınca gözleriniz havayla temas etmeyeceği için gözleriniz yanmayacaktır. Görüntü anlamında garip olsa da gözlerinizin yanmasını deniz gözlüğüyle tamamen engelleyebilirsiniz.