Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Adalet Bakanlığı dev memur alımına start verdi! Zabıt katibi, mübaşir, İKM...

Adalet Bakanlığı, son bir yıl içinde gerçekleştirilen personel alımlarına ilişkin bir duyuru yaptı. Duyuruda, önümüzdeki dönemde hangi pozisyonlara en yoğun şekilde personel alınacağına dair bilgiler paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 13:58

Adalet Bakanlığı dev memur alımına start verdi! Zabıt katibi, mübaşir, İKM...

Son gelişmelerde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç personel alımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç’un duyurusunun ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin bir beyanda bulunarak, personel alımının öncelikli konular arasında yer aldığını ifade etti.

“26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni”, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla icra edildi.

HAKİM VE SAVCI İŞE ALIM

ADALET BAKANLIĞI’NDAN YENİ PERSONEL ALIMI DUYURUSU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz yıl içinde yapılan personel alımlarına değinerek, yakın zamanda gerçekleştirilecek olan personel alımında öncelik verilecek dört ana pozisyonu açıkladı.

HAKİM VE SAVCI SAYILARI ARTIŞTA

Bakan Tunç, 2003 yılından bu yana hakim ve savcı sayılarının sürekli arttığını belirterek, bu süre zarfında sayının 2.5 katına çıktığını ifade etti:

"Başlangıçta 9 bin olan hakim ve savcı sayımız şu an 25 bin civarında. Eğitimlerine devam eden 1498 yeni hakim ve savcı adayımız var. Sayıları artırmanın yanı sıra, kalitelerini de yükseltmek amacıyla yeni düzenlemeler getirdik.

Bu yıl ilk defa hukuk mezunları, hukuk meslekleri giriş sınavına katılacaklar. İki yıllık hakim ve savcı adaylığı sürecini kaldırıyor, yerine üç yıl sürecek olan hakim ve savcı yardımcılığı sistemini başlatıyoruz. Bin hakim ve savcı yardımcısının yazılı sınavları tamamlandı."

GEÇEN YIL 20 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL ALINDI

Bakan Tunç, son bir yıl içerisinde Adalet Bakanlığı’nın personel sayısını üç kat arttırdığını ve 20 bin 779 kişinin adalet sistemine katıldığını söyledi.

SAVCI İŞ ALIMI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: PERSONEL SAYISININ ARTIRILMASI GÜNDEMDE

Adalet Bakanı Tunç’un ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, personel alımının önemine değindi ve şunları ekledi:

“Yaptığımız çalışmalar arasında personel sayısının artırılması öncelikli yer tutmaktadır. Göreve geldiğimizde 9349 olan hakim ve savcı sayısını 2.5 katından fazla artırdık. Yardımcı personel sayısı 26 binden 96 bin 650’ye, ceza infaz kurumlarındaki personel sayısı ise 25 binden 83 bine yükseldi. 2002 yılında 61 bin olan adalet teşkilatımızın personel sayısı bugün 204 bine ulaştı. Personel sayısının yanı sıra, bina, teknoloji ve diğer alanlarda da adalet camiamıza büyük destek sağladık.”

İŞE ALIM

EN ÇOK ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

Son dakika gelişmelerine göre, Adalet Bakanlığı’nın yapacağı personel alımlarında en çok zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru ve sosyal çalışmacı pozisyonlarına alım yapılması bekleniyor. 

EN AZ LİSE MEZUNU ADAYLAR ARASINDAN ALIM YAPILACAK

Adalet Bakanlığı ve CTE’nin personel alımları, en az lise mezunu adaylar arasından gerçekleştirilecek.