Acı biberlerin acısını almak için formül açıklandı. Bu yöntem nedir? Tüm detaylar haberimizde.
ACI BİBERİN ACISINI ALMAK ÇOK BASİT!
Acı biberin acısını alan yöntem çok basit. Bu yöntem açıklandı.
Acı biberler, yemeklerde sıklıkla kullanılan lezzet katan bir tada sahiptir. Yemeklere eklendiğinde acı tadı dil, boğaz ve ağzı yakmaktadır. Bazen kişileri rahatsız etmektedir.
Bu yollar şunlardır:
- Süt ya da yoğurt: Acı biber yenmesi ardından süt, yoğurt tüketilebilir. İçerisinde bulunan yağ sayesinde acı hafifletilir.
- Ekmek: Yemeğin ardından ekmeği yerseniz acının etkisi azalır.
- Şeker: Şeker acının nötralizasyon edilmesine yardımcı sağlar.
- Limon ve suyu: İçerisinde bulundurduğu asidik bileşen sayesinde acıyı hafifletir.
- Bal yemek acıyı hafifletmektedir. İçerisinde bulundurduğu doğal şeker sayesinde nötralize edilmesini sağlamaktadır.
Bu basit yöntemlerle acının verdiği rahatsızlık hissinden kurtulabilirsiniz. Bu yöntemler sadece acıyı hafifletir, tamamen ortadan kaldırmaz.