Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

9 Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi: Ocak Ayı Evde Bakım Maaşları Yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay ağır engelli bireylerin bakımını üstlenen ailelere veya bakıcılara evde bakım maaşı ödemektedir. Bu sosyal destek, Temmuz ayında yapılan zamlarla birlikte 5 bin 98 TL olarak belirlenen Ocak ayına gelindiğinde zam geldi. Evde bakım maaşı alan bireyler ve aileleri, ödemelerin ne zaman ve ne kadar yapılacağını merak etmektedir. Bakanlık tarafından yapılan duyurular doğrultusunda, 9 Ocak tarihinde evde bakım maaşı ödemeleri yapılacak iller ve ödeme tarihleri haberimizde

Yayın Tarihi: 08.01.2024 19:28
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 16:38

9 Ocak 2024 Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi: Ocak Ayı Evde Bakım Maaşları Yattı mı?

Ocak Ayı Evde Bakım Maaşı Hangi İllerde Yattı, Kaç Para Yattı?

Evde bakım maaşı, devlet tarafından evde bakıma ihtiyaç duyan yaşlı veya engelli bireylerin ailelerine veya bakıcılara sağlanan bir sosyal destektir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu program kapsamında, belirli şartları karşılayan kişilere düzenli olarak ödeme yapılmaktadır.,

evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında bakıma ihtiyaç duyan kişinin %50 veya daha fazla engelli raporuna sahip olması, aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması, başka bir sosyal güvencesinin bulunmaması ve bakıcı olan kişinin bakıma ihtiyaç duyan kişiyle akraba olması gibi kriterler bulunmaktadır. Ayrıca, bakıcı kişinin başka bir işte çalışmaması veya emekli olmaması ve SGK primlerinin devlet tarafından ödenmiş olması gerekmektedir.

Ocak Ayı Evde Bakım Maaşı Yattı mı, Hangi İllerde Yattı? Yatan İllerin Listesi

evde bakım maaşı

2023 yılı itibariyle evde bakım maaşı miktarı 5 bin 98 TL'diydi, bu miktar, her yıl memur maaş katsayısındaki değişikliklere bağlı olarak 2024 yılında güncellenmiştir. Ocak 2024'te evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 30'u arasında yapılmaktadır. Ancak resmi olarak açıklanan Ocak ayı ödeme tarihi henüz mevcut değildir. Maaşlar her ayın 15'nden sonra yatmaya başladığı için henüz  maaşların yatacağı illerin listesi yayınlanmadı.

Evde bakım maaşı alan bireyler, ödemelerin hangi illere yapıldığını ve ne zaman hesaplarına geçeceğini öğrenmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler. Evde bakım maaşı sorgulama işlemi de bu internet sitesi üzerinden veya e-devlet sistemi aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Bu sayede, bireyler ödeme durumlarını ve detaylarını kolaylıkla öğrenebilirler.

2024 Yılı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Yatacak? Zamlı Evde Bakım Maaşları Ne Kadar Oldu?

2023 yılında evde bakım desteği ve kronik hasta yardımı, Temmuz ayında 5098 lira seviyesindeyken, ocak ayında 7638 TL'ye çıkması bekleniyor. Memur maaş katsayısı her yılın Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranına göre artırıldığı için evde bakım maaşı da bu zamlardan etkilenir. Evde bakım maaşı, her ayın 11-15’i arasında hesaplara yatırılır. Maaşlar, PTT aracılığıyla veya banka hesabına yatırılır. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden maaşlarını sorgulayabilirler. Bu destek, engelli bireyin nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğu yerleşim yerinde bulunan il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezi müdürlüğüne yapılan başvuru sonrasında verilir. Başvurular ayrıca e-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir.