Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

81 ildeki araç sahiplerine duyuruldu! O zorunluluk tamamen kaldırıldı

Ülkemizde yaşayan milyonları aşkın otomobil sürücüsünü ilgilendiren o uygulamanın sona erdiği açıklandı. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 03.04.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 12:29

81 ildeki araç sahiplerine duyuruldu! O zorunluluk tamamen kaldırıldı

Şehirlerarası eşya ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, can ve mal güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra sorunsuz seyahat için de gerekli görülen kış lastiği kullanımı 1 Nisan'da sona erdi. Detaylar haberimizde...

kargo

ARAÇ SAHİPLERİNE HAYATİ UYARI! O UYGULAMA BUGÜN SONA ERDİ

Bugün itibarıyla milyonlarca araç sahibini ilgilendiren o uygulama sona erdi. İşte detaylar…

Bugün itibarıyla kış lastiği takma zorunluluğu sona erdi. Artık yaz lastiğine geçmelisiniz.

Karayolları Kanunu'na göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, illerin hava ve iklim koşullarına bağlı olarak insan ve eşya taşıyan araçların belirli bir süre kış lastiği kullanmasını şart koşuyor. Bu hak Bakanlık tarafından illere devredilebilir. Araç muayenesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, sınır kapılarında Ticaret Bakanlığı birimleri ve Ulaştırma Bakanlığı denetim birimleri tarafından yetkilendirilen kişiler tarafından yapılmaktadır. Kurallara uymayan sürücülere idari para cezası kesiliyor.

25 Kasım 2023'te İstanbul'da başlayan ve 1 Aralık 2023'ten itibaren Türkiye genelinde uygulamaya konulan kış lastiği zorunluluğu bugün sona erdi.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda maksimum performans sağlayacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Ancak yazın kullanıldığında bu özelliklerini kaybederler.

Kış lastiklerini yazın kullanmak sıcak havalarda lastiklerin daha çabuk yıpranmasına neden olur. Bu, erken aşınmaya ve performans kaybına neden olabilir. Ayrıca yaz aylarında kış lastiği kullanımı çekişi önemli ölçüde azaltıp araç hakimiyetini olumsuz etkilerken yakıt tüketimini de artırıyor.

Mevsime uygun olmayan lastiklerin kullanılması çevreye daha fazla karbon salımına neden olacaktır. Bu nedenle doğru lastiklerin doğru mevsimde kullanılması sürdürülebilir çevre korumasına katkı sağlayacaktır.