Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,29 0,06%
EURO
34,98 -0,03%
ALTIN
2.435,05 0,04%

35 ilde ortalık yangın yerine dönecek! Sakın o saatler arası dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in bazı iç kesimlerinde toz taşınmasının beklendiğini, aynı zamanda 35 ilde görüş mesafesinin azalması, hava kalitesinin düşmesi ve trafikte aksamalar gibi olumsuz etkilerin beklendiğini duyurdu. Ayrıca yurdun bazı kesimlerinde hava parçalı bulutlu, Marmara'da, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Batı ve Orta Karadeniz'de, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Torosların doğusunda yer yer parçalı bulutlu olacak. Akdeniz ve çevre illerde Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yayın Tarihi: 29.04.2024 09:50
Güncelleme Tarihi: 29.04.2024 09:50

35 ilde ortalık yangın yerine dönecek! Sakın o saatler arası dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre: Ülkemiz genelinde çok bulutlu, Marmara, Doğu İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'den iç kesimler, Doğu Kuzey Doğu Anadolu'ya kadar sağanak yağışlı geçecek. İç Anadolu ile Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde ise yer yer toz taşınması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'de mevsim normalleri civarı, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri üzerinde olacağı belirtildi. Rüzgârın öğle saatleri itibariyle batı kesimlerden güney yönlerden, daha sonra kuzey yönlerden hafif, iç kesimlerde ise güney ve güneybatı yönlerden orta ve kuvvetli (40-70 km/saat) şiddette esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

29 nisan 2024 hava durumu

Rüzgarın güneyden İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerine kadar kuvvetli esmesi ve bazı durumlarda kısa süreli (40-70 km/saat) fırtınalar beklendiğinden trafikte aksamalar, çatı uçması, ve iç kısımlara toz girmesi gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

MASKESİZ DIŞARI ÇIKMAYIN!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, Tekirdağ'dan ülkenin batısı ve iç kesimlerde 3 gün boyunca çöl tozu girişinin etkili olacağını açıklamasının ardından, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz hinterlandında bazı bölgelerde toz taşınımı görülmeye başlandı. Görüş mesafesinin azalması, hava kalitesinin azalması ve trafikte aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve aynı zamanda tedbirli olunması konusunda uyarılar da yapıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

29 nisan 2024 hava durumu

MARMARA BÖLGESİ

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken öğle saatleri itibariyle bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 21°C

İSTANBUL 19°C

KIRKLARELİ 19°C

KOCAELİ 23°C

EGE BÖLGESİ

Havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edremit Körfezi çevrelerinde kısa süreli yerel sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü şeklinde sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 24°C

DENİZLİ 28°C

İZMİR 25°C

MANİSA 28°C

AKDENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı ve az bulutlu olması beklenirken Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Toros Dağları'nın sağanak ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmekte.

ADANA 33°C

ANTALYA 25°C

BURDUR 27°C

MERSİN 30°C

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerde yerel sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bazen kısa fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklenmekte. Bölgenin birçok yerinde toz taşınımının görüleceği tahmin edilmekte.

ANKARA 25°C

ESKİŞEHİR 25°C

KONYA 28°C

YOZGAT 27°C

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı sağanak ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç bileşenlerde bazı yerlerde toz taşınımının görüleceği tahmin edilmektedir.

BOLU 20°C

DÜZCE 23°C

SİNOP 20°C

ZONGULDAK 19°C

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Havanın parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve yerel olmak üzere sağanak ve aynı zamanda gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

GÜMÜŞHANE 30°C

SAMSUN 23°C

TOKAT 30°C

TRABZON 27°C

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerde yerel sağanak yağışlı olması bekleniyor.

ERZURUM 24°C

KARS 26°C

MALATYA 30°C

VAN 20°C

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 30°C

GAZİANTEP 33°C

SİİRT 31°C

ŞANLIURFA 34°C