Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

26 yaş altı gençler yaşadı! Bu fırsat bir daha gelmez: 2 yıl tek kuruş ödemeyecekler!

Binlerce çift, evlilik kredisi hakkındaki koşulları, başvuru detaylarını ve başlangıç tarihlerini öğrenmek amacıyla ciddi bir araştırma sürecine girmiş durumda. Meclis tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşunu sağlayan kanun teklifi, bu konuda meraklı olanları bilgilendirdi. Geri ödemesiz olarak sağlanacak olan 150 bin TL'lik evlilik kredisinden yararlanmak isteyenler, "Evlilik kredisi şartları, yaş sınırı ve faizsiz kredi başvurularının başlama zamanı nasıl?" gibi soruların cevaplarını araştırıyorlar.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 12:41
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 12:41

26 yaş altı gençler yaşadı! Bu fırsat bir daha gelmez: 2 yıl tek kuruş ödemeyecekler!

Evlilik Kredisinden Heyecan Dozunu Kaçırmayın!

Aile ve Gençlik Bankası'nın girişimiyle gündeme gelen 150 bin TL evlilik kredisi, çiftler arasında büyük bir beklenti uyandırıyor. Detaylar, başvuru kriterleri ve faizsiz özellik merak konusu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi başvurularının yeni yıl öncesinde başlamasını umduklarını belirtti.

2

Gelişmelerle birlikte evlilik kredisi başvuru şartları da belirlendi. Yeni evlenecek çiftlerde öncelik deprem bölgesinde olacak. 150 bin TL miktarında 2 yıl geri ödemesiz kredi sunulacak ve 4 yıllık bir geri ödeme şartıyla uygulanacak. Pilot uygulama, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlayacak. Aile ve Gençlik Fonu, yönetim kurulu tarafından yönetilecek.

Evlilik kredisi yaş kriterine dair olarak AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, "Fonu kullanan genç sayısını artırmak için yaş sınırları koymadık. Yaş kriterleri, projenin uygulanacağı ilin ve bölgenin özelliklerine bağlı olarak incelenecek ve buna göre esneklik gösterecektir. Amacımız, Türkiye genelindeki gençlere ulaşmak" açıklamasında bulundu.

1