Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

25-40 Yaş Arası Lise Mezunlarına Müjde! EGM Bu İllerde Hizmetli Alımı İlanı Açtı

Hizmetli personel alımı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, lise mezunları arasından hizmetli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru şartları ve alım yapılacak iller haberimizde.

Yayın Tarihi: 02.01.2024 16:29
Güncelleme Tarihi: 02.01.2024 16:29

25-40 Yaş Arası Lise Mezunlarına Müjde! EGM Bu İllerde Hizmetli Alımı İlanı Açtı

Emniyet Genel Müdürlüğü, lise mezunları arasından 38 hizmetli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınıyor. Başvuru şartları ve alım yapılacak iller haberimizde.

HİZMETLİ PERSONEL ALIMI NEDİR?

personel alımı

Hizmetli personel alımı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere yapılacak. Hizmetli personel, kamu veya özel sektörde, ofis ortamında, temizlik, yemek, çay, kargo, posta gibi hizmetlerle ilgilenen kişidir. Hizmetli personel olmak için en az lise mezunu olmak ve bazı şartları taşımak gerekiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu pozisyon için 38 kişilik ilan yayınladı.

HİZMETLİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Hizmetli personel alımı için başvuru yapacak adayların şu şartları taşıması gerekiyor:

T.C vatandaşı olmak

Askerlik hizmetini yapmış olmak

Takım çalışmasına yatkın olmak

Kamu zararına bir faaliyette yer almamış olmak

Terör örgütleriyle ismi anılmamış olmak

Herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak

En az lise mezunu olmak

2022 yılı KPSS ortaöğretim düzeyinde KPSS-P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak

Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak

Sınav komisyonu, değerlendirme neticesinde herhangi bir adayı başarılı bulmaması halinde adayların tamamını eleme tasarrufuna sahiptir

Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olup atanmaya hak kazanan adayların atamalarının yapıldığı birimde Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğine göre en az 3 yıl çalışmaları gerekmekte olup, başvuruda bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir

Adaylara atama onayları hariç yapılacak duyurular Emniyet Genel Müdürlüğü internet adresinden yapılacak olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecektir. Adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir

Herhangi bir ortaöğretim programından mezun olmak

Yapılacak sınav için 02.01.2024 tarihi itibari ile 25 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını tamamlamamış olmak

HİZMETLİ PERSONEL ALIMI NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Hizmetli personel alımı için başvurular Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılacaktır. Açık iş ilanları sayfası üzerinden üye girişi yapılarak gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar üye girişi yaptıktan sonra ilgili ilanları aratıp bağlantılar üzerinden başvurularını yapabilirler. Tüm ilanlar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı açık iş ilanlarında yayımlanmaktadır. Başvurular online olarak yapılabilir. Başvuru yapacak adayların, ilanlarda belirtilen belgeleri hazırlaması ve teslim etmesi gerekmektedir.

Hizmetli personel alımı ne zaman yapılacak? Hizmetli personel alımı için ilanlar yayınlanmıştır. Başvurular devam etmektedir. Bazı ilanların başvuru süresi ise yakında dolacaktır. Başvuru tarihlerini ilanlardan kontrol edebilirsiniz.

Hizmetli personel alımı kaç kişi yapılacak? Hizmetli personel alımı için 38 kişilik ilan yayınlanmıştır. Bu ilanlar farklı illerde yapılacaktır. İlanlarda alınacak kişi sayısı ve çalışılacak yer belirtilmiştir.

Hizmetli personel alımı için KPSS şartı var mı? Hizmetli personel alımı için KPSS şartı vardır. Adayların 2022 yılı KPSS ortaöğretim düzeyinde KPSS-P94 puan türünden en az 70 puan almış olması gerekmektedir. İlanlarda KPSS şartını kontrol edebilirsiniz.

Hizmetli personel alımı için mülakat yapılacak mı? Hizmetli personel alımı için mülakat yapılacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu pozisyon için sözlü ve/veya uygulamalı sınav yapacaktır. Sınav tarihleri ve yerleri ilanlarda belirtilecektir.