Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

2024 yılında evde bakım maaşları ne kadar oldu? Evde bakım maaşı Ocak ayında ne kadar yatacak?

Evde bakım maaşı, engelli ve yaşlı yakınlarına bakanlara devlet tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Evde bakım maaşı, memur maaş katsayısına göre belirlenir. 2024 yılında asgari ücrete yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı da artış oldu. Peki, evde bakım aylığı kaç bin lira oldu? Evde bakım maaşına ne kadar zam geldi.

Yayın Tarihi: 03.01.2024 16:22
Güncelleme Tarihi: 03.01.2024 16:22

2024 yılında evde bakım maaşları ne kadar oldu? Evde bakım maaşı Ocak ayında ne kadar yatacak?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 2024 yılında asgari ücrete yapılan zamla birlikte maaşlarının da artmasını bekliyor. Evde bakım maaşı, engelli ve yaşlı yakınlarına bakanlara devlet tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Evde bakım maaşı, memur maaş katsayısına göre belirlenir. Peki 2024 yılında evde bakım maaşları ne kadar olacak? Evde bakım maaşı Ocak ayında ne kadar yatacak? İşte evde bakım maaşı hakkında merak edilenler…

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Evde bakım maaşı, yüzde 50 ve üzeri engel oranına sahip olan ve kendi başına ihtiyaçlarını karşılayamayan bireylere bakan yakınlarına ödenir. Evde bakım maaşı, engelli bireyin nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğu yerleşim yerinde bulunan il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezi müdürlüğüne yapılan başvuru sonrasında verilir. Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı, memur maaş katsayısına göre belirlenir. Memur maaş katsayısı, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranına göre artırılır. 2023 yılında evde bakım desteği ve kronik hasta yardımı, Temmuz ayında 5098 lira seviyesindeyken, ocak ayı itibarıyla 7638 TL'ye çıkacağı öngörülüyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı, her ayın 11-15’i arasında hesaplara yatırılır. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 2024 yılı Ocak ayında zamlı maaşlarını alacaklar. Evde bakım maaşı, PTT aracılığıyla veya banka hesabına yatırılır. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden maaşlarını sorgulayabilirler.

Evde bakım maaşı 2024 ne kadar olacak?

2023 yılında evde bakım desteği ve kronik hasta yardımı, Temmuz ayında 5098 lira seviyesindeyken, ocak ayı itibarıyla 7638 TL'ye çıkacağı öngörülüyor.

Evde bakım maaşı Ocak ayında ne kadar yatacak?

Evde bakım maaşı Ocak ayında zamlı olarak hesaplara yatacak. Evde bakım maaşı, ocak ayı itibarıyla 7638 TL'ye çıkacağı öngörülüyor.

Evde bakım maaşı nasıl alınır?

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir sosyal yardımdır. Evde bakım maaşı, engelli ve yaşlı yakınlarına bakanlara ödenir. Evde bakım maaşı, engelli bireyin nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğu yerleşim yerinde bulunan il müdürlüğüne veya sosyal hizmet merkezi müdürlüğüne yapılan başvuru sonrasında verilir. Başvurular, e-Devlet kapısı üzerinden de alınabilir.