Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

2024 Yılında ARFF Memuru Olmak İsteyenlere Müjde! işte Detaylar ve Aranan Şartlar

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 2024 yılında 399 sayılı KHK’ya tabi sözleşmeli ARFF Memuru alımı yapacak. Adaylar, KPSS puanlarına göre seçilecek ve yazılı ve uygulamalı sınavlara girecek

Yayın Tarihi: 27.12.2023 16:16
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 16:16

2024 Yılında ARFF Memuru Olmak İsteyenlere Müjde! işte Detaylar ve Aranan Şartlar

ARFF Memuru, yani uçak kurtarma ve yangınla mücadele hizmetleri veren itfaiye personeli olmak isteyenler için fırsat kapıda. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 2024 yılında 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli ARFF Memuru pozisyonuna atama yapacak. Bu amaçla, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle seçme sınavlarının usul ve esasları belirlendi.

SEÇME SINAVLARININ DETAYLARI

2024 yılında ARFF Memuru olmak isteyen adayların, son başvuru tarihi itibarıyla 399 sayılı KHK’nın 7. maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları ve geçerlilik süresi dolmamış KPSS’nin ilanda belirtilen puan türünden yetmiş ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.

Adaylar, KPSS puanlarına göre sıralanacak ve ilanda belirtilen kadro sayısının üç katı kadar aday yazılı sınava çağrılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacak. Uygulamalı sınav, fiziksel dayanıklılık, araç kullanımı, mesleki yetenek ve benzeri testlerden oluşacak. Adayların başarı puanı, KPSS, yazılı ve uygulama sınav puanlarının aritmetik ortalaması olarak hesaplanacak.

Seçme sınavlarına katılacak adayların, en az 1.65 metre boyunda olmaları, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmaları, astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamaları, aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmaları, bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde ARFF memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden sağlık kurulu raporu almış olmaları şart.

MEZUNİYET VE NİTELİK ŞARTLARI

ARFF Memuru pozisyonuna başvuracak adayların, mezuniyet ve nitelik şartlarına da dikkat etmeleri gerekiyor. Bu kapsamda, ARFF Memuru pozisyonu için aşağıdaki önlisans ve lisans programlarından mezun olmak gerekiyor.

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarından birinden mezun olmak (Önlisans mezunu ARFF Memuru alımı için)

Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programından mezun olmak (Lisans mezunu ARFF Memuru alımı için)

Ayrıca, lisans mezunu ARFF Memuru adaylarının C sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları da gerekiyor.

BAŞVURU SÜRECİ VE TAKVİMİ

ARFF Memuru alımı için başvuru süreci ve takvimi henüz açıklanmadı. Adayların, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesini ve Resmi Gazete’yi takip etmeleri öneriliyor.

ARFF Memuru nedir, ne iş yapar?

ARFF Memuru, uçak kurtarma ve yangınla mücadele hizmetleri veren itfaiye personelidir. ARFF Memuru, havalimanı sınırları içerisinde ve yakın çevresinde meydana gelebilecek uçak kaza kırım ve yangınları ile havalimanına ait bina ve tesis yangınlarında kurtarma ve yangınla mücadele hizmetlerini yerine getirir.

ARFF Memuru nasıl olunur?

ARFF Memuru olmak için 399 sayılı KHK’ya tabi sözleşmeli olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne başvurmak gerekiyor. Ayrıca, KPSS puanı, mezuniyet şartı, sağlık raporu, boy ve kilo şartı gibi seçme sınavlarına katılmak için gerekli olan şartları da taşımak gerekiyor.