Ülker Bisküvi, IFC ile 75 milyon Avro kredinin vadesini 5 yıl uzattı

Ülker Bisküvi, IFC ile 2024'te imzalanan 75 milyon avroluk kredinin vadesini 5 yıl uzattı; kredi kullanım amacı ve anapara ödemesi orijinal koşullarda korunuyor.

Yayın Tarihi: 10.11.2025 20:08
Güncelleme Tarihi: 10.11.2025 20:08

Ülker Bisküvi, IFC ile 75 milyon Avro kredinin vadesini 5 yıl uzattı

Ülker Bisküvi, IFC kredisinin vadesini 5 yıl uzattı

Türkiye’nin lider gıda şirketlerinden Ülker Bisküvi, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 2024 yılında imzalanan 75 milyon avroluk kredi anlaşmasının vadesini 5 yıl uzatmak üzere yeni bir sözleşme imzaladı.

Kredi koşulları ve kullanım amacı

Yapılan düzenlemede, söz konusu kredinin vadede anapara ödemeli yapısı korunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre kredinin kullanım amacı, sözleşmenin orijinal şartlarında belirtildiği şekliyle devam edecek ve mevcut ödeme düzeni ile uyumlu kalacak.

Beklenen etkiler ve stratejik önem

Bu uzatma, Ülker Bisküvi için kısa vadeli nakit akışı yönetiminde ve uzun vadeli finansman planlamasında ilave esneklik sağlayabilir. Şirketin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda sermaye kullanımının planlanması açısından vadelerin uzatılması, yatırım ve işletme sermayesi yönetiminde öngörülebilirliği artırma potansiyeli taşır.

Uluslararası Finans Kurumu ile sürdürülen iş birliği, Ülker Bisküvi’nin finansman kaynaklarını çeşitlendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendirilebilir. Ayrıca, orijinal sözleşme koşullarının korunması, hem IFC hem de şirket açısından mutabakat sağlandığını gösteriyor.

Sonuç

Ülker Bisküvi’nin IFC ile gerçekleştirdiği vade uzatma işlemi, şirketin finansal yapısını güçlendirme ve planlanan büyüme hedeflerine uyum sağlama yönünde atılmış somut bir adım olarak öne çıkıyor. Kredi kullanım amacı ve ödeme esaslarının aynen sürdürülmesi, taraflar arasındaki anlaşmanın devamlılığını işaret ediyor.

ÜLKER BİSKÜVİ, ULUSLARARASI FİNANS KURUMU’NDAN (IFC) ALDIĞI 75 MİLYON AVROLUK KREDİ ANLAŞMASININ...

ÜLKER BİSKÜVİ, ULUSLARARASI FİNANS KURUMU’NDAN (IFC) ALDIĞI 75 MİLYON AVROLUK KREDİ ANLAŞMASININ VADESİNİ 5 YIL UZATTI.

ÜLKER BİSKÜVİ, ULUSLARARASI FİNANS KURUMU’NDAN (IFC) ALDIĞI 75 MİLYON AVROLUK KREDİ ANLAŞMASININ...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.