DOLAR
42,52 -0,01%
EURO
49,51 -0,05%
ALTIN
5.738,97 0,01%
BITCOIN
3.847.887,2 0,21%

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 14. toplantısında emekli askerler ve STK temsilcileri dinlendi

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun 14. toplantısında emekli askerler ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri görüşlerini sundu.

Yayın Tarihi: 08.10.2025 21:17
Güncelleme Tarihi: 08.10.2025 21:17

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 14. toplantısında emekli askerler ve STK temsilcileri dinlendi

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 14. toplantısı gerçekleştirildi

TBMM Başkanlığı, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında TBMM Tören Salonu'nda toplandığını bildirdi.

Toplantıda dinlenen kuruluş ve temsilciler

Komisyonun 14. toplantısında, Türkiye'nin terörle mücadelesinde büyük bedel ödemiş emekli subaylar, astsubaylar, uzman jandarmalar ve uzman erbaşlar tarafından kurulan derneklerin ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri dinlendi.

Toplantının ilk bölümünde görüş ve önerilerini iletenler arasında şunlar yer aldı: Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Erdoğan Karakuş, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Cahit Koca, Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Şeref Çayırtepe ve Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (TEMUD) Genel Başkanı Ali Tilkici.

Toplantının ikinci bölümünde değerlendirmelerde bulunanlar ise şunlardı: Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Batman Şube Başkanı Nezahat Toprak Hasan, MEBYA-DER Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Dengiz, Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİRDER) Genel Başkanı Mehmet Metiner, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği (PODEM) Yönetim Kurulu Üyesi Oral Çalışlar, Hak İnisiyatifi Derneği Genel Başkanı Fatma Bostan Ünsal, Hak İnisiyatifi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Koçer, Barış Vakfı Başkanı Hakan Temel Tahmaz ve Toplumsal Mutabakat Derneği (TMD) Başkanı Mahmut Şimşek.

TBMM Başkanlığı açıklamasında, komisyonun 15. toplantısının tarihinin daha sonra duyurulacağı ifade edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı