Fransa'da yapılan bir incelemeler üzerine 100.000'den fazla kişinin hafta boyunca yediği yemeklerin saatlerini tuttukları raporlar araştırılmaya başlandı. Akşam yemeğini en erken yiyenlerin üçte biri akşam 20.00'den önce, en geç gece yiyen üçte biri ise akşam 21.00'den sonra yediği görüldü.
Akşam yemeğinin en erken tüketildiği saat akşam 20.00 öncesi olurken yapılan inceleme üzerine ortalama yedi yıl süreyle takip edilirken kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaklaşık 2.000 kardiyovasküler hastalıkların görüldüğü belirtildi.
Akşam yemeği saati en geç 21.00'den sonra tüketen kişiler ''mini felç'' olarak görülen belirtiler yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra geçici iskemik atak geçirme olasılığı yüzde 28'den fazla olduğu görüldü. Bu durum üzerine akşam 20.00'den önce yemek yiyenler arasında karşılaştırmalar yapıldı.
Yapılan araştırmalar üzerine günün erken saatlerinde yemek yemenin sağlık açısında fayları görülürken hayvanlar üzerinde çalışmalarda ise bazı durumlara değinildi. Yiyecekleri daha sonra sindirmenin kan şekerini ve basıncını yükselttiği görüldü. İncelemeyle beraber Sorbonne Üniversitesi Paris Nord'dan kıdemli yazarı Dr. Bernard Srour bilgi paylaşımında bulurken birçok insan gibi , büyükannem de akşam yemeğini çok geç yememem konusunda uyarılarda bulunduğu ve tavsiyelerde bulunduğunu belirtti.
incelemeler üzerine dergilerde yayınlanan araştırma sonuçları insanların ne zaman kahvaltı ve akşam yemeği yedikleri ve kariyovasküler hastalıklarında incelemeler yapıldı. Bu durumlar kalp krizi riskini, stabil anjina ya da kroner kalp sorunlarının tıkalı daralmış olması üzerine ihtiyaç duyan kişilerin içerdiği görüldü.
DENGELİ BESLENME DURUMU
Her gün en az 5 porsiyon çeşitli meyve ve sebze tüketilirken yemeklerin temelini patates, ekmek, pirinç, makarna ya da diğer nişastalı karbonhidratlar üzerinde dengeli beslenmeler gerekir. Günde 30 gram lif tüketimi gerekirken bunlara eşdeğer olarak 5 porsiyon meyve ve sebze, 2 tam buğdaylı tahıllı bisküvi, 2 kalın dilim kepekli ekmek ve kabuklu büyük fırınlanmış patates tüketilir.