Manavgat Altın Susamı TÜRKPATENT tescilinin ardından tanıtılıyor
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından "Manavgat Altın Susamı" olarak tescillenen susamın, Antalya'da gastronomi turizmine kazandırılması ve uluslararası alanda tanınırlığının artırılması amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Etkinlikler, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Adalya Otel ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Etkinlikte sunulan lezzetler
Programa katılanlara sunulan tatlar arasında "altın susamlı somon şiş", "susamlı karides pane", "altına bürünmüş karyağdı", "sonbahar ışıltısı çorbası", "ballı susam rüyası", "altın ceketli piliç", "köklerden gelen", "somon fileto ızgara", "Torosların kuzu sırrı" ve "kabak puf" gibi susam odaklı sunumlar yer aldı. Bu sunumlar, ürünün gastronomideki kullanım alanlarını göstermeye ve şeflerin yaratıcı uygulamalarını sergilemeye yönelik hazırlandı.
Vali Hulusi Şahin'in değerlendirmeleri
Antalya Valisi Hulusi Şahin, ürünlerin değerini belirlemek üzere tespit etme, tanıtma, kullanma, standardını belirleme ve tanımlama gibi süreçler yürüttüklerini belirterek, "Coğrafi işaretli ürünlerin Antalya'da hak ettiği potansiyeli bulması konusunda yaklaşık altı aydır yoğun gayret sarf ediyoruz ve bu süreçte önemli mesafeler kaydettik. Bu eşsiz ürünlerin uluslararası alanda marka olması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Şahin, kültürel öğelerin korunmasına vurgu yaparak Antalya'nın yılda 25 milyondan fazla misafiri ağırladığını ve kentin Türkiye'nin dünyaya açılan vitrini olduğunu, bu bağlamda yerel ürünlerin ulusal ve uluslararası platformlarda sergilenmesinin önemini vurguladığını aktardı.
Koordinasyon, katılımcılar ve hedefler
Etkinlik; Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Hulusi Arat, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, "Altın Susam" üreticileri ve turizm temsilcileri katıldı.
Yürütülen çalışmaların amacı, coğrafi işaretli "Manavgat Altın Susamı"nın standartlarını belirleyerek tedarik zinciri, gastronomi kullanımları ve tanıtım faaliyetleri üzerinden hem bölgesel ekonomik değeri artırmak hem de ürünün uluslararası marka haline gelmesini sağlamaktır.
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından "Manavgat Altın Susamı" olarak tescillenen susamın, gastronomi turizmine kazandırılması ve uluslararası alanda tanınırlığının artırılması için çalışmalar yürütülüyor. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, Adalya Otel ev sahipliğinde ürünün tanıtımı için etkinlik düzenlendi.