Kış sofralarının vazgeçilmezi kırmızı lahana turşusu tarifi! Küçük püf noktalarıyla kıpkırmızı turşu

En lezzetli kırmızı lahana turşusu tarifi! Püf noktalara dikkat edin! Tüm detaylar haberimizde.

Kış sofralarının vazgeçilmezi kırmızı lahana turşusu tarifi! Küçük püf noktalarıyla kıpkırmızı turşu

Kırmızı lahana turşusu yapmak için tarif arıyorsanız bu habere göz atın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU TARİFİ

Kırmızı lahana turşusu yapmak için tarif ve püf noktaları araştırıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. İhtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 tane kırmızı lahana, 2 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 çay bardağı su ve bir tatlı kaşığı limon tuzu. İlk olarak lahanalar ince ince doğranıp bir kaba alınır ve üstüne kaya tuzu eklenerek ovulur. Daha sonra 10 dakika dinlendirildikten sonra lahanalar bol suda durulanır. Yumuşadıktan ve rengi açıldıktan sonra kavanoza sıkıştırılarak doldurulur. Üstüne sirke, su, limon tuzu ve kalan kaya tuzu eklenerek kapağı sıkıca kapatılır. Turşu serin yerde 5-10 gün bekletilir. 

kırmızı lahana turşusu tarifi

Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kırmızı lahana turşusu yaparken lahananın taze ve olgun olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Mevsimlik lahanalar turşuyu her zaman daha lezzetli hale geliyor. Sirke ve su dengesinin ayarlanması için ölçü kullanmanız gerekiyor. Bir ölçü sirkeye 3 ölçü su olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Turşuyu yaparken ovma ve dinlendirme işlemlerini es geçmemeniz gerekiyor. Kullanılacak kavanozun sıcak su ile sterilize edilmesi gerekiyor. Cam kavanoz kullanarak turşunun ömrünü uzatabilirsiniz. Turşunun tüketilecek hale gelmesi için 5-10 gün arasında bekletilmesi yeterlidir. Bu süre içinde kapağın çok sık açılmaması gerekir. Kalan turşu suyu cam bir şişeye koyularak serin yerde muhafaza edilebilir. Meyve ya da sebzelerden yapılan turşular düşük kaloriye sahiptir. Kırmızı lahana turşusu ortalama olarak 20 kaloridir.