Kayseri'de BMX Parkuru ve Bisiklet Eğitim Alanı açıldı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen BMX Parkuru ve Bisiklet Eğitim Alanı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içinde düzenlenen açılışla vatandaşların kullanımına sunuldu. Tesis, gençlerin spor yapma imkânlarını genişletmeyi ve bisiklet sporunun tabana yayılmasını hedefliyor.
Açılışta verilen mesajlar
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, açılış konuşmasında Kayseri'nin bir spor şehri olduğuna vurgu yaptı. Büyükkılıç, "Yavrularımızın özgüven içerisinde sportif olarak kendilerini sağlıklı biçimde yetiştirmeleri amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz." sözleriyle gençlere yönelik yatırımların önemine dikkat çekti.
Katılımcılar ve tören programı
Açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Milletvekili Ayşe Böhürler, Spor AŞ Genel Koordinatörü Fatih Çağan ile sporcular ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından parkurda sporcular gösteri sundu ve tesisin kullanımını gösterir uygulamalı örnekler sergilendi.
Tesisin hedefleri ve kent vizyonu
Büyükkılıç, Kayseri'yi yalnızca ticaret ve sanayi odaklı bir kent olmaktan çıkarıp turizm ve spor merkezi haline getirme çabalarını sürdürdüklerini belirtti. Tesisleşme açısından kentte kaydedilen ilerlemenin yeterli görülmediği, bu nedenle yatırımların devam edeceği mesajı verildi. Bu tür alanlar, gençlerin fiziksel gelişimini desteklemenin yanı sıra şehirde spor kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlar.
Beklenen etkiler
Yeni parkur ve eğitim alanı, bisiklet eğitimleri, amatör BMX etkinlikleri ve yerel spor programları için altyapı sağlayacak nitelikte. Bu sayede gençlerin spor yapma oranlarının artması ve kent içi spor aktivitelerinin çeşitlenmesi hedefleniyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin açılışını gerçekleştirdiği bu tesis, kentte spor odaklı yatırımların devam edeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan BMX Parkuru ve Bisiklet Eğitim Alanı açıldı. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki açılışa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek (ortada), AK Parti Milletvekili Ayşe Böhürler (solda) ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç (sağda) katıldı.