Kars'ta Karabağ Zaferi'nin 5'inci yıldönümü etkinliklerle kutlandı

Kars'ta düzenlenen program; saygı duruşu, marşlar, kısa film, konuşmalar, ödül töreni, konser ve halk oyunlarıyla Karabağ Zaferi'nin 5'inci yıldönümü kutlandı.

Yayın Tarihi: 08.11.2025 10:32
Güncelleme Tarihi: 08.11.2025 10:32

Kars'ta Karabağ Zaferi'nin 5'inci yıldönümü etkinliklerle kutlandı

Kars'ta Karabağ Zaferi'nin 5'inci yıldönümü kutlamaları

Kars'ta, Karabağ Zaferi'nin 5'inci yıldönümü kapsamında Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen program çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.

Program akışı

Etkinlik saygı duruşu, Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ve Karabağ Zaferi'ni anlatan kısa film gösterimi ile başladı.

Konuşmalar

Programa katılan Vali Vekili Hayrettin Buğra Güzel, "Karabağ savaşının zaferle sonuçlanmasını ortak sevinç ve gururla kutluyoruz" dedi.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev de zafer bayramını kutladıklarını belirtti. Aliyev, "Vatan savaşında kazandığımız zafer, topraklarımız uğruna canını feda eden yiğitlerimizin ruhuna borcumuzdu. Halkımız, birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiğinde hiçbir düşmanın bizi yenemeyeceğini gösterdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savaşın ilk gününde, 'Türkiye bütün imkanlarıyla Azerbaycan'ın yanındadır' demişti. İşte kardeşlik budur" diye konuştu.

Ödül töreni ve kapanış

Konuşmaların ardından Karabağ Zaferi konulu uluslararası şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Program, Karabağ Zaferi konseri ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Yoğun ilgi gören etkinlikte Türkiye ve Azerbaycan bayrakları dalgalanarak 2 devlet 1 millet vurgusu yapıldı.

KARS’TA KARABAĞ ZAFERİ’NİN 5'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI(KARS-İHA)

KARS’TA KARABAĞ ZAFERİ’NİN 5'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI(KARS-İHA)

KARS’TA KARABAĞ ZAFERİ’NİN 5'İNCİ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI(KARS-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.