İzmir'de 'İzlemek Yetmez' Etkinliği Gazze'deki İnsanlık Dramına Dikkat Çekiyor
Deniz Feneri Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Konak Meydanı'nda dün başladı ve ikinci gününde devam ediyor.
Sergi ve simgeler
Sergide, Gazze'de hayatını kaybeden çocukların fotoğrafları ile simgesel kanlı bebek kefenleri yer alıyor. Bu görsel düzenlemeler, ziyaretçilere çatışmanın insani boyutunu doğrudan göstermek için kurgulandı.
Deneyimsel farkındalık: Sanal gerçeklik ve canlı bağlantılar
Ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlüğü ile Gazze sokaklarını gezme imkânı buldu; ayrıca etkinlikte kurulan canlı video bağlantılarıyla Gazze'nin bazı bölgelerinden görüntüler paylaşıldı. Bu uygulamalar, mekân dışında kalanlara olan biteni daha yakından hissettirmeyi amaçlıyor.
Bağış ve etkinliğin süreci
Sergiyi gezen ziyaretçiler, çocuklar için bağışta bulundu. Etkinlik Konak Meydanı'nda yarın sona erecek.
Değerlendirme
Etkinlik, görsel enstrümanlar ve canlı bağlantılar aracılığıyla izleyicilerin pasif gözlemciliğini azaltmayı ve somut destek harekete dönüştürmeyi hedefliyor. Bu yaklaşım, insani krizlere dikkat çekmede deneyimsel yöntemlerin kullanımının etkisini göstermesi bakımından önem taşıyor.
İzmir'de Deniz Feneri Derneğince Gazze'deki insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen "İzlemek Yetmez" etkinliği, ikinci gününde devam etti. Sergiyi gezen ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlüğüyle Gazze sokaklarını gezdi.