DOLAR
42,53 0%
EURO
49,55 0%
ALTIN
5.743,25 0%
BITCOIN
3.813.890,42 0%

Isparta Atabey'de Tarihi Akkoca Camisi 60 Yıl Sonra Yeniden İbadete Açıldı

Isparta'nın Atabey ilçesindeki 1204-1205 yıllarında inşa edildiği değerlendirilen Akkoca Camisi, 60 yıllık aranın ardından belediye ve hayırsever desteğiyle yeniden ibadete açıldı.

Yayın Tarihi: 04.10.2025 11:30
Güncelleme Tarihi: 04.10.2025 11:34

Isparta Atabey'de Tarihi Akkoca Camisi 60 Yıl Sonra Yeniden İbadete Açıldı

Akkoca Camisi 60 yıl sonra yeniden ibadete açıldı

Tarihçe

Atabey ilçesindeki Akkoca Camisi, Akkoca Mahallesi'nde kesme taş işçiliği ve dönemin mimarisiyle 1204-1205 yıllarında inşa edildiği değerlendirilen tarihi bir yapı olarak öne çıkıyor. Cami, 1914 yılında meydana gelen depremde hasar gördü; yine de ezan sesi 1965'e kadar yükseldi. 1965'te tamamen kullanılamaz hale geldiği için boşaltılan cami, uzun yıllar ibadete kapalı kaldı.

Restorasyon ve Açılış

Atabey İlçe Belediyesi ile hayırseverlerin katkılarıyla yürütülen onarım çalışmaları sonucunda cami yeniden inşa edilerek törenle hizmete açıldı. Açılışta camide namaz kılındı; törende Atabey Kaymakamı Selami Işık, Belediye Başkanı Serdar Pehlivan, İlçe Müftüsü Mehmet Çetin ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Belediye Başkanı Serdar Pehlivan, caminin onarımında belediye ile vatandaşların katkı sağladığını belirterek, caminin çevre düzenlemesini de yapacaklarını söyledi.

Toplumsal yansımalar

Onaç Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Taş, deprem sonrası caminin uzun yıllar kullanılmadığını hatırlatarak, 60 yıl sonra yeniden ezanla namaz kılmanın kendileri için önemli ve duygulandırıcı olduğunu ifade etti. Tarih öğretmeni Necdet Yılmaz ise caminin el birliğiyle daha güzel günler göreceğine dair beklentisini dile getirdi.

Önemli bilgi: Akkoca Camisi'nin yeniden ibadete açılması, yerel yönetim ve sivil katkıyla korunmuş tarihi bir yapının toplum hayatına dönüşüne işaret ediyor.

Isparta'nın Atabey ilçesinde tarihi Akkoca Camisi, 60 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.

Isparta'nın Atabey ilçesinde tarihi Akkoca Camisi, 60 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.

Isparta'nın Atabey ilçesinde tarihi Akkoca Camisi, 60 yıl aradan sonra yeniden ibadete açıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı