IBSA Olağanüstü Genel Kurulu Antalya'da başladı — 43 ülke delegesi katıldı

IBSA Olağanüstü Genel Kurulu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde Antalya'da başladı; 43 ülkeden delegeler ve federasyon yetkilileri katıldı.

Yayın Tarihi: 25.10.2025 15:13
Güncelleme Tarihi: 25.10.2025 15:13

IBSA Olağanüstü Genel Kurulu Antalya'da başladı — 43 ülke delegesi katıldı

IBSA Olağanüstü Genel Kurulu Antalya'da başladı

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Olağanüstü Genel Kurulu ve Konferansı, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde Antalya'da başladı. Etkinlik kentteki bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya katılanlar

Genel kurula, IBSA Başkanı Ilgar Rahimov, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, IBSA Yönetim Kurulu üyeleri ve 43 ülkeden delegeler katıldı.

Açılış konuşmaları

Ayhan Yıldırım ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, görme engelli sporunun geleceği için yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Bu toplantı bizim için yalnızca bir sorumluluk değil, aynı zamanda görme engelli sporunun geleceğine katkı sunmak adına gurur vesilesidir. IBSA ailesi olarak erişilebilir, kapsayıcı ve adil bir spor dünyası oluşturmak için ortak bir hedefi paylaşıyoruz."

Ilgar Rahimov ise genel kurulu açarken toplantının federasyon tarihi açısından dönüm noktası olduğunu belirtti. Rahimov, reform sürecinin tamamlandığını ve toplantıda alınacak kararların önümüzdeki yıllarda görme engelliler sporunun gelişimini şekillendireceğini söyledi: "Bugün, önümüzdeki yıllarda görme engelliler sporunun gelişimini şekillendirecek kararları alıyoruz. Tarihimizde ilk kez, görme engelliler sporunun karar alma süreçlerinde gerçek bir temsiliyet fırsatı bulunuyor. Bu durum IBSA'nın ve sporcularımızın sporun gelişimine yaptığı katkının bir göstergesidir."

Gündem ve tartışılan konular

Genel kurulda IBSA'nın gelecek döneme ilişkin stratejik planı, finansal yapısı ve sürdürülebilirlik politikaları ele alındı. Ayrıca federasyonun faaliyet raporu ve mali tabloları değerlendirildi.

Yeni dönem hedefleri, üyelik süreçleri, uluslararası etkinlik takvimi, komisyon raporları ve görme engelliler sporunun gelişimine yönelik öneriler de toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı.

Süre ve kapanış

Başkan Yıldırım, Antalya'daki genel kurulun görme engelliler sporunun geleceği açısından stratejik bir dönüm noktası olacağına inandığını belirterek katkı sunanlara teşekkür etti. Genel kurul, yarın sona erecek.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Görme...

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Olağanüstü Genel Kurulu ve Konferansı, Antalya'da başladı. IBSA Başkanı Ilgar Rahimov (sağda) konferansın açılışında konuştu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Görme...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı