Hatay Arsuz’da yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınına 11 saattir müdahale sürüyor
Meteoroloji uyarısı sonrası akşam yağışı ve yıldırım
Doğu Akdeniz için yapılan meteoroloji uyarısının ardından akşam saatlerinde etkili olan yağış sırasında, Arsuz ilçesi Karagöz Mahallesi Susuztepe mevkiindeki ormanlık alana yıldırım düştü. Yıldırımın isabet ettiği noktada çıkan yangın, kısa sürede alevlendi.
Müdahale ve seferberlik
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede intikal eden ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.
Yangının 11’inci saatinde söndürme çalışmaları devam ediyor. Müdahalede görev alan unsurlar arasında 10 arazöz, 2 su tankı, 7 ima, 8 teknik personel ve toplam 78 personel bulunuyor.
Çalışmaların seyri
Ekipler yangının kontrol altına alınması için kara müdahalesini sürdürüyor; çalışmaların devam ettiği ve bölgedeki ekiplerin yangın söndürme faaliyetlerine odaklandığı bildirildi.
Yetkililer ve müdahale ekipleri, yangının seyrine göre gerekli koordinasyonu sağlayarak söndürme ve soğutma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
HATAY’IN ARSUZ İLÇESİNDE YILDIRIMIN DÜŞTÜĞÜ ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI. YANGININ 11’İNCİ SAATİNDE EKİPLERİN MÜDAHALESİ SÜRÜYOR.